A Maltalingua Kft. Általános Szerződési Feltételei

Az alább ismertetett feltételek és körülmények határozzák meg a szerződéses viszonyt a Maltalingua Kft. és minden egyes magánszemély vagy személyekből álló csoport között – továbbiakban „ügyfél” vagy „tanuló” – aki megerősíti a foglalását bármely, a Maltalingua Kft. nyújtotta szolgáltatásra.

1. Foglalás

Minden foglalás a weboldalunkon található Foglalási Űrlapok kitöltésével történik:

Felnőtt foglalási űrlap: https://www.maltalingua.hu/foglalas/

Kiskorú foglalási űrlap: https://www.maltalingua.hu/junior/foglalas/

A foglalás visszaigazolása (interneten keresztül, e-mailben, faxon, telefonon vagy postai úton) mind a Maltalingua Kft.-t, mind az ügyfelet/tanulót kötelezi az általános szerződési feltételek betartására. 

2. Fizetés

A fizetés nemzetközi banki átutalással történik, és az átutalt összegnek tartalmaznia kell minden banki költséget. A banki adatok megtalálhatóak a számlán. Az utalás megtételekor kérjük tüntesse fel a tanuló teljes nevét a megjegyzés rovatban és az átutalási bizonylat másolatát küldje el a Maltalingua részére.

A foglalás akkor biztosított, ha legfeljebb 7 nappal a foglalás megerősítése után a teljes összeg, vagy annak 20%-a foglalóként kifizetésre kerül.

Az teljes összegnek legkésőbb egy hónappal az érkezési időpont előtt be kell érkeznie. Késő foglalás esetén a teljes összeget ki kell fizetni, amint a foglalás visszaigazolásra kerül.

A Maltalingua fenntartja a jogot bármely foglalás törlésére, abban az esetben, ha a fizetés nem teljesül a fent megadott feltételek szerint, vagy bármely diák visszautasítására, aki érkezését megelőzően nem fizetett ki minden rá vonatkozó költséget.

Minden egyéb, a fentiektől eltérő fizetés esetén kérjük lépjen kapcsolatba közvetlenül a Maltalinguával.

3. Vízum

A Maltalingua általános vízumügyintézési segítséget nyújt. Ugyanakkor a tanuló felelőssége felvenni a kapcsolatot az illetékes követséggel vagy konzulátussal, hogy az aktuális és szükséges vízumeljárásról tájékozódjon.

Amennyiben a tanuló vízumköteles,  akkor a foglalás teljes összegét ki kell fizetni, és annak be kell érkeznie a Maltalingua számlájára mielőtt az Befogadó nyilatkozat kiállításra kerül.

A vízumkérelem visszautasítása esetén kötelező azonnal értesíteni a Maltalinguát. Annak érdekében, hogy a foglalási díj teljes egészében visszatérítésre kerüljön ‒ az 50 eurós adminisztrációs díj levonását követően ‒ a vízum kérelmet elutasító levél másolatát a Maltalinguának kézhez kell kapnia legkésőbb 7 nappal az érkezés előtt.

Ha a vízumkérelem visszautasításáról szóló értesítés az érkezést megelőzően 7 napon belül   érkezik be, a visszatérítendő költségeken túl (banki költségek és 50 euró adminisztrációs díj)  lemondási költség is felszámolásra kerül. A lemondási díj a teljes foglalási díj egy hétre vonatkozó összegének felel meg.

Bármilyen pénzbeli visszatérítés ugyanazon a módon történik a diák fele, amilyen módon a befizetés történt.

4. Foglalás lemondásának költségei és a költségek visszatérítése

A foglalás írott formában érvényes és a következő díjtételek vonatkoznak rá:

4.1 Érkezés előtt ‒ Tandíj és Szállásdíj 

Napok száma érkezés előtt

a foglalás díjából levonásra kerülő %-os összeg *

28 nap vagy több

20%

15-27 nap

35%

8-14 nap

50%

3-7 nap

65%

1-2 nap

80%

nem jelenik meg

100%

*Nem tartalmazza a Környezeti Hozzájárulási Adó (Enviromental Contribution Tax - ECO TAX) összegét.

A teljes foglalás tartalmazza a következő költségek teljes összegét (a hotelekről ld. alább):

  • Szállás
  • Tandíj
  • Vízumtámogatás
  • Reptéri transzfer
  • Minden egyéb hozzáadott szolgáltatás vagy dologi kiadás költségét, melyek megjelölésre kerülnek a kiállított számlán (kivéve a Környezeti Hozzájárulási Adót (Enviromental Contribution Tax - ECO TAX)

Amennyiben egy program a Maltalingua miatt kerül törlésre, a Maltalingua megfelelő helyettesítési lehetőséget fog felkínálni vagy a program teljes összegét visszatéríti.

 A fizetés beérkezését követően minden, az érkezés előtt történő, a foglalást érintő változtatás, 50 eurós adminisztrációs díjjal jár.

A hotelek, hostelek és egyéb szállást biztosító harmadik személyek esetén, a foglalás törlésének az érkezést megelőzően 30 nappal korábban meg kell történnie, ellenkező esetben a lemondási díj elérheti a foglalás teljes összegét.

4.2. Érkezés után ‒ Tandíj és szállás

Abban az esetben, ha a lemondás a tervezett érkezési dátum vagy a tanfolyam kezdési időpontja után történik, költség-visszatérítésre nincs mód. Ezen esetben a Maltalingua-nak jogában áll mérlegelni a foglalások későbbi időpontra helyezését az adott éven belül, ugyanakkor lemondási⁄adminisztrációs költséget számíthat fel.

Amennyiben a tanuló bármilyen okból nem jelenik meg a tanórákon, a tanórák árának visszatérítésére nincs mód.

Ha a tanuló nem érkezik meg időben a szálláshelyére, nem jár visszatérítés.

Semmilyen anyagi visszatérítés nem történik Máltán. A kifizetés összege ugyanazon a módon kerül visszautalásra a tanulónak, amilyen módon az beérkezett. A diákoknak módjukban áll a visszatérítés egy részét tanórák vásárlására fordítani (a szabad kapacitások függvényében és 50 euró adminisztrációs díj terhe mellett). Az ezt követően fennmaradó összeg visszatérítésre kerül a tanuló számára, ugyanolyan módon, ahogy az összeg beérkezett.

5. Csoportos foglalások

A Maltalingua csoportos foglalásokat (minimum 5 hallgató) fogad ügynököktől, iskoláktól, főiskoláktól és magánszemélyektől.

Az összes csoportos foglalás a foglalás időpontjában rendelkezésre áll.

Az online és a közvetlen megkereséseknek tartalmazniuk kell a tervezett dátumot, a hallgatók számát, a kurzus / programot és a szállást - ha szükséges. Miután megérkezett egy kérdés, a Maltalingua személyre szabott csoportos ajánlatot készít. Amikor az árajánlatot elfogadták és a rendelkezésre állás megerősítésre került, az előzetes foglalás megerősítéséhez 14 napon belül 40% előleg fizetendő a teljes csoportos foglalás ellenében.

A hallgató adatai és a fizetés

Az összes hallgató és csoportvezető adatait legkésőbb 10 héttel az érkezés előtt be kell nyújtani. A megérkezés után proforma számlát állítanak ki. A teljes kifizetést legkésőbb 8 héttel az érkezés dátuma előtt kell megkapni.

A csoportszám változása

Foglalás előtt, de a befizetés után:

Számok csökkenése - az arányos betét elveszik

Számok növekedése - a megnövekedett számok ellen azonnal 40% betétet kell befizetni

A foglalás kézhezvétele után:

Szám növekedése - a teljes kifizetést a további hallgatók számára a proforma kiadásától számított 7 napon belül kell megfizetni

A számok csökkenése - kérjük, olvassa el az alábbiakban a csoport lemondási feltételeit

Törlés

Érkezés előtt - tandíj és szállás

Napok száma

A teljes foglalási költség% -a *

Legalább 57 nap

Egyik sem

43-56 nap

25%

29-42 nap

40%

21-28 nap

65%

14-20 nap

80%

1–13 nap

100%

Nem mutat

100%

* nem tartalmazza az ökoadót

Késői foglalások

A helyfoglalás garantálása érdekében az érkezés után 8 héten belül érkezett összes foglalásnak meg kell fizetnie a teljes egyenleget a proforma számla kiállításától számított 7 napon belül. A teljes kifizetés elmulasztása esetén a foglalás törlésre kerül. Felhívjuk figyelmét, hogy ezek a feltételek helyettesítik a már hatályban lévő, korábban elfogadott feltételeket.

6. Reptéri transzfer

Annak érdekében, hogy a Maltalingua biztosíthassa a reptéri transzfert, a nyelviskolának minden járatadatot meg kell kapnia az érkezés előtt egy héttel (7 nap) korábban. A járatadatoknak tartalmaznia kell:

  • Indulási reptér
  • Járatszám
  • Légitársaság neve
  • Repülési idő
  • Érkezési idő

Ha ezen információk nem, vagy nem pontosan jutnak el hozzánk, az ennek okán meg nem valósult reptéri transzfer után nem jár visszatérítés.

A reptéri transzfer ára tartalmaz egy maximum 1 óra hosszú, a leszállás idejétől számított, várakozási időt. Abban az esetben, ha a késés meghaladja az 1 órát, a Maltalingua fenntartja a jogot, hogy hozzáadott költséget számítson fel a tanulóknak, amely összege arányosan 10 euró⁄óra⁄személy, és a tanulóknak az első tanítási napjukon kell kiegyenlíteniük.

6.1 Későn érkező és törölt járatok

Abban az esetben, ha a tanuló járatát törlik vagy késik, a diáknak előzetesen értesítenie kell a Maltalingua-t. Ennek elmulasztása esetén nem tudjuk garantálni a reptéri transzfert, ahogy a reptéri transzfer árát sem térítjük vissza.

6.2 Lekésett járatok

Ha a tanuló lekési a repülőgépét, azonnal értesítenie kell a Maltalingua-t. Ennek elmulasztása esetén a diáknak hozzáadott reptéri transzfer költséget kell fizetnie az első iskolai napján. Az új járat információkat, amint ismerté válnak, azonnal el kell juttatni a nyelviskolának.

7. „Csak angolul” elv

Az angol nyelv minél alaposabb elsajátítása érdekében a Maltalingua követi a „Csak angolul” elvet. Bátorítjuk a diákjainkat, hogy csak angolul beszéljenek az iskolában, akárcsak a közösségi programokon, a kirándulásokon és a szállásukon.

8. Diákigazolvány

Minden diáknak, úgy a felnőtteknek mint a tanulóknak, mindig maguknál kell tartaniuk a Maltalingua fényképes diákigazolványát.

9. Tanfolyam információk

Az órákat minden nap, hétfőtől péntekig, tartjuk, kivéve a munkaszüneti napokat. Minden diáknak az első napján részt kell vennie egy angol szintfelmérő teszten, ennek alapján történik a diákok csoportba osztása. Ha a szintfelmérő teszt alapján, egy diák nem rendelkezik az angol nyelvtanfolyam elkezdéséhez szükséges minimálisan elvárható angol nyelvtudással, a Maltalingua fenntartja a jogot, hogy a tanulót egy kiegészítő tanfolyamra ossza be.

A forgalmas időszakokban a Maltalingua fenntartja a jogot, hogy a tanórákat az eredetivel megegyező színvonalú, de alternatív helyszíneken tartsa, és bevezesse a váltott műszakos oktatást, melynek keretében a diákok váltakozva vesznek részt délelőtti és délutáni órákon.

Magánórák a tanárok és a tantermek szabad kapacitásának függvényében vehetők igénybe.

9.1 Óraszám csökkentés

Ha egy csoportban kevesebb mint négy tanuló található, akkor az órák száma csökkentésre kerül, heti bontásban, a következő módon:

Csoportos tanfolyam

 

1-3 tanuló/tanóra

10 tanóra (45 perc/tanóra)

helyett

 tanóra (45 perc/tanóra)

20 tanóra (45 perc/tanóra)

helyett

15 tanóra(45 perc/tanóra)

30 tanóra (45 perc/tanóra)

helyett

20 tanóra (45 perc/tanóra)

9.2 Club 30+

A Club 30+-ban csak azok a diákok kaphatnak helyet, akik a tanfolyam kezdete előtt 2 héttel kitöltik a Maltalingua online tesztjét.

A Maltalingua fenntartja a jogot, hogy ne vezessen Club 30+ osztályt, ha kevesebb, mint 6 hallgató jelentkezik az osztályban.

Ha a Club 30+ tanfolyam a fenti okokból nem indul el, akkor általános angol nyelvtanfolyamot kell felkínálni a hallgatónak, azonos óraszámmal.

9.3 Tanfolyam váltás – Érkezés után

Ha egy diák rövidíteni szeretné a tanfolyama idejét, ebben az esetben nem jár anyagi visszatérítés – magasabb szintű tanfolyamra váltás lehetséges, a szabad kapacitások és a Maltalingua hozzájárulása függvényében.

Ha a tanuló olcsóbb tanfolyamra szeretne váltani, a két tanfolyam közötti árkülönbség nem kerül visszatérítésre.

Ha egy tanuló magasabb szintű tanfolyamra szeretne váltani, a két tanfolyam közötti árkülönbség teljes összegét az új tanfolyam megkezdése előtt ki kell egyenlíteni.

Bármely diák, aki a csoportos tanfolyamról magánórákra szeretne váltani, nem kap visszatérítést a fel nem használt csoportos tanórák után, és a magánórák teljes összegét ki kell egyenlítenie a magánórák megkezdése előtt. A fel nem használt keret nem átruházható harmadik személyre.

10. Szállás

Azon idő alatt, amíg a diákok a Maltalingua apartmanjában tartózkodnak, azt a szobát és ágyat kell használniuk, melyet az érkezésükkor kijelöltek számukra.  Bármely diák, amely előzetes egyeztetés nélkül ágyat vagy szobát cserél, annak ki kell fizetnie az ágy árát az igénybe vett éjszakák után, emellett járulékos költségként 50 eurót kell fizetnie, az ágynemű csere és a takarítás költségének fedezésére.

A tanulók nem fogadhatnak vendéget az apartmanjukban és csak azon személyek éjszakázhatnak az apartmanban, akik előzőleg a Maltalingua-nál szállást foglaltak.

A tanulóknak a távozás napján délelőtt 10 óráig el kell hagyniuk a szobájukat.

A tanulók érkezésükkor hozzáférést kapnak a szobájukhoz, ugyanakkor a szobák lehet, hogy nincsenek készen (kitakarítva) délután három óra előtt.

10.1 Egyéb költségek

Lakatkulcs: 10 euró letét – a kulcs visszaadásakor visszatérítésre kerül

Elvesztett kulcs: 10 euró/ pótkulcs

11. Panaszkezelési eljárás

Ha a tanuló elégedetlen a nyelvtanfolyama bármely részével, a szállásával vagy egy szabadidős programmal, amint lehetséges, panaszával forduljon a személyzet egy tagjához és amennyiben észszerű, az erre készült űrlapot töltse ki. Törekedni fogunk rá, hogy a problémát, amint lehet orvosoljuk. Abban az esetben, ha a probléma nem oldódna meg, a tanulónak vagy képviselőjének – a diák távozásától számított egy hónapon belül -  írásban kell jeleznie panaszát az iskola vezetőjének.

A panaszok csak abban az esetben kerülnek kivizsgálásra, ha a diák távozásától számított egy hónapon belül kerülnek bejelentésre, a tanuló (csak felnőttek) távozása előtt írásban is jelzi panaszát és minden számla hiánytalanul kiegyenlítésre került.
A Maltalingua nem fogadja el azokat a panaszokat, amelyek a tanuló tanfolyamának a végén vagy azt követően érkeznek be, ha a panasz benyújtása nem felel meg a fenti követelményeknek.

12. Szabadnapok

Azon diákok, akik a tanfolyam ideje alatt szabadságot vesznek ki, nem várhatják el, hogy visszatérjenek ugyanabba a csoportba, tanárhoz vagy szállásra. A nyaralás/szabadság idejére nem jár visszatérítés a lefoglalt szállás árából. A nyaralásuk megkezdése előtt, a tanulóknak meg kell győződniük róla, hogy biztosították vagy rendelkeztek a szállásukról a visszatérésüket követően is. Ha bármely diáknak szüksége van vízumra a tanuláshoz, meg kell győződniük róla, hogy a vízumuk a szükséges ideig érvényes, beleértve bármilyen nyaralást vagy szabadságot.

12.1. Munkaszüneti napok
Munkaszüneti napokon a Maltalingua zárva tart. Ha lehetséges, akkor az így elveszett tanítási idő még ugyanazon a héten pótlásra kerül. Az elmulasztott órák után nem jár visszatérítés.

13. Szabadidős tevékenységek
A Maltalingua egész évben programok és a kirándulások széles választékát kínálja. Fenntartjuk a változtatás jogát a programok és kirándulások esetén, ha az időjárás, a látványosságok nyitvatartási ideje vagy bármi egyéb rajtunk kívül álló körülmény ezt indokolttá teszi. Minden egyes diák saját felelőssége, hogy a programra történő jelentkezés előtt rendelkezzen a megfelelő biztosítással, amennyiben a helyzet úgy hozná.

14. Általános feltételek

14.1 Biztosítás

A tanulóknak máltai tartózkodásuk idejére rendelkezniük kell megfelelő egészség, baleset és utazási biztosítással. A Maltalingua fenntartja a jogot, hogy minden, a biztosítás hiányából fakadó költséget megtéríttessen a tanulókkal, beleértve a tanuló máltai tartózkodási ideje alatt felmerülő bármilyen orvosi vagy sürgősségi gyógyellátáshoz kapcsolódó költséget, illetve a tanuló költségére történő azonnali hazaszállítás költségét, amennyiben a tanuló kezelésre szoruló, komoly orvosi vagy pszichológiai állapottól szenved.

14.2 Kár és vagyonvesztés

A Maltalingua nem vállal felelősséget a tanuló tulajdonának elvesztéséért, ellopásáért vagy megrongálódásáért az iskola/intézmény épületében, a szálláson vagy bármely más helyen. A tanuló vagyontárgyaiért minden esetben maga a tanuló tartozik felelősséggel. A Maltalingua minden tanulónak azt javasolja, hogy kössenek utasbiztosítást a máltai tartózkodásuk idejére.

14.3 Tanulói magatartási kódex

A Maltalingua elvárja minden tanulójától, hogy minden esetben motiváltak, udvariasak és figyelmesek legyenek úgy az iskolai dolgozókkal, mint a befogadó családokkal és a többi diákkal. Fenntartjuk a jogot, hogy távozásra/hazautazásra szólítsunk fel bármely személy(eket), akik a Maltalingua meglátása szerint elfogadhatatlan módon viselkednek. Ez magában foglalja, de nem meríti ki, a bármilyen illegális drog és/vagy alkohol birtoklását és fogyasztását, a tulajdonban elkövetett szándékos károkozást, bármilyen viselkedést, ami károsítja vagy veszélyezteti mások egészségét, biztonságát vagy kényelmét, akik ugyanazon szolgáltatásokat veszik igénybe, a helyi törvények áthágását és/vagy az éjszakai takarodó be nem tartását. Bármely esetről is legyen szó, az iskola költséget nem térít vissza. A hazautazás a tanuló saját költségére történik.

14.4 Adatvédelmi nyilatkozat
A Maltalingua elkötelezett az ügyfelek adatainak védelmét illetően. Az iskola nem gyűjt semmilyen személyes adatot a tanulókról, kivéve, ha a diákok önkéntesen adják meg az adataikat. Bármilyen, a Maltalingua részére átadott személyes információt a Maltalingua a szervezeten belül tart a 2001-es máltai Adatvédelmi törvényben előírtaknak megfelelően.

14.5 Felelősség
A tanulók felelősek bármilyen általuk elkövetett károkozásért, az iskola és annak csatolt épületeiben, a szálláshelyen vagy harmadik fél tulajdonában. A tanulónak az okozott kár teljes összegét meg kell térítenie távozása előtt. Hacsak a felelősség törvényileg nem előírt, a Maltalingua nem tartozik semmilyen felelősséggel senki(k) fele betegség, baleset, veszteség, kár vagy sérülés esetén, legyen szó személyről vagy tulajdonról.

14.6 Rendkívüli esetek
Abban az esetben, ha a Maltalingua nem tud eleget tenni bármely kötelezettségének, egy az iskola hatáskörén kívülálló okból, úgy az iskola nem tartozik semmilyen felelősségvállalással. A Maltalingua nem felelős bármilyen, a tanulóknak rendkívüli eset okozta kár megtérítését illetően. Ideértve, de nem mindenre kiterjedően, a következő eseteket: elvesztett tárgyak, károkozás, járat késések és törlések, ipari esemény, polgárháború vagy terrorista támadás, háború vagy háborús helyzet, lázadások, természeti vagy emberi okból fakadó katasztrófák, szokatlan időjárási jelenségek vagy bármely olyan esemény, amely a Külügyminisztérium megítélése szerint Máltát az „Utazásra nem javasolt országok” kategóriába sorolja.

14.7 Fénykép és filmkészítés
A Maltalingua felhasználhatja az ajánlásokat, a fényképeket, a filmfelvételeket a hirdetési anyagaiban. Ha a tanulók nem kívánnak szerepelni ezekben az anyagokban, erről értesíteniük kell az iskolát a fotózás vagy az nyilatkozattétel idején. Az ajánlásoknak, fényképeknek és filmfelvételek nem bírnak kereskedelmi vagy szerződésben meghatározott értékkel.

14.8 Végleges/Végső határozat

Olyan helyzetben, amelyet jelen szerződés az Általános Szerződési Feltételei nem szabályoznak, a Maltalingua fenntartja a jogot, hogy saját belátása szerint jogos és szükséges lépéseket tegyen meg.  

14.9 lletékesség

Minden a Maltalingua Kft.-vel kötött megállapodás a Máltai Törvények szerint értelmezendők.  A felek, mint akaratukkal megegyező döntés, megállapodnak, hogy minden felmerülő kérdésben elismerik a Máltai Bíróság fennhatóságát.