Máltai vízum információk

Az Európai Unió és a Schengeni övezet tagországainak lakóinak nincs szüksége vízumra ahhoz, hogy Máltára utazhassanak. Más nemzetek – Japán, Dél-Korea, Argentína és Brazília – képviselőinek szintén nincs szüksége vízumra, ha csupán rövid ideig tartózkodnak Máltán. Önnek szüksége van vízumra ha az anyaországa szerepel ezen a weboldalon: http://foreignaffairs.gov.mt/

Schengeni övezet országai
Ausztria, Belgium, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Izland, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxembourg, Málta, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc.

Európai Uniós tagállamok
Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Horvátország, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxembourg, Málta, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Egyesült Királyság.

A más országok tanulóira vonatkozó követelmények:

Ha a máltai tartózkodásához vízumra van szüksége, a vízum maximum 90 napos tartózkodást tesz lehetővé. Kérjük a jelentkezését minimum 4 héttel az érkezése előtt adja be. 

Minden vízumkérelemet írásban kell benyújtani és a máltai külképviseletnek vagy annak képviselőjének kell kiállítania.

Mielőtt benyújtja a jelentkezését, vegye fel a kapcsolatot a megfelelő követséggel vagy konzulátussal és szerezze be a vízumkérelemhez szükséges információkat.

Kérjük vegye figyelembe, hogy az alábbi lista csak a vízumkérelmekhez általában szükséges dokumentumokat tartalmazza. Minden nagykövetségnek és konzulátusnak jogában áll további dokumentumok bekérésére.

A jelentkezésnek tartalmaznia kell:

  • A Vízumigénylő Űrlapot* ki kell tölteni minden szükséges adattal és tartalmaznia kell a jelentkező aláírását.
  • Egy érvényes útiokmányt (útlevél), melynek az érvényességi ideje nem lehet rövidebb mint három hónap.
  • Két igazolványképet (fehér háttér előtt készült színes fotót, amelyen az arc tisztán látszik).
  • A jelentkezési díjat, amely 60 euróig (vagy ennek megfelelő értékű dollár) terjedhet.

Szükséges kiegészítő dokumentumok:

  • Elfogadó Levél(a Maltalingua állítja ki)
  • Szállás igazolás (pl. hotel foglalás; ha befogadócsaládnál vagy az iskola apartmanjában lesz elszállásolva, akkor a nyelviskola állítja ki a szállás igazoló dokumentumot)
  • Érvényes jegy a visszaútra
  • A megélhetés fedezetének igazolása (pl. hitelkártyák, készpénz, utazási csekkek)
  • Betegbiztosítás igazolása (érvényesnek kell lennie a Schengeni övezet tagállamainak és a tartózkodás teljes időtartamára ki kell terjednie; a biztosítás nyújtotta minimális fedezet € 30.000,-)

A Maltalingua nem vállal felelősséget ezen információk helyességért. További információkért kérjük keresse fel a máltai külügyminisztérium honlapját: http://foreignaffairs.gov.mt/

* A Vízumigénylő Űrlap ingyen beszerezhető például a máltai külképviseleteken.