Információk szülőknek - Diák zóna

Kedves szülők!
Nagyon örülünk, hogy a Maltalingua-t választották nyelvi üdülési partnerüknek!

Sok résztvevőnk először utazik idegen országba, távol a családjától és barátaitól. Sok szülőnek pedig ez az első alkalom, hogy gyermeke egyedül lesz távol otthonról.

Minden korosztályú gyermeknek, aki először van távol otthonról, hiányozhat a megszokott környezet és életmód. Gyermeke idegen környezettel, nyelvvel és kultúrával szembesül majd - és más ételekkel is. A helyi szokások és szokások kezdetben újnak és furcsának tűnhetnek, különösen, ha vendéglátó családnál lakik. Indulás előtt fontos, hogy Ön és gyermeke figyelmesen olvassa el a "Magatartási kódexet", amelyet ezekhez a dokumentumokhoz mellékelünk. Kérjük, győződjön meg arról, hogy gyermeke megértette a szabályokat és a magatartási kódexet.

Egyes résztvevőknek az elején megterhelő lesz az élmény. Másoknak honvágyuk lesz. Ezek normális reakciók, amelyeket újra és újra látunk az újonnan érkezőknél. Szeretnénk biztosítani Önöket mint szülőket arról, hogy iskolánk és a csapatvezetők tisztában vannak ezekkel a körülményekkel. Helyszíni csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik ezen a területen, és megértéssel és gondoskodással fog reagálni gyermeke igényeire. A csoportvezetők speciálisan képzettek a gyermekek motiválására és megfelelő gondozására. Rendelkezésre állnak, hogy megbeszéljék és segítsenek megoldani az esetleges problémákat. A honvágy ellen a legjobb orvosság, ha időt szánunk a beilleszkedésre és az új barátok megszerzésére. Tapasztalataink szerint a gyerekek is könnyebben alkalmazkodnak az új környezethez, ha a szülői kapcsolat a lehető legkisebbre csökken. Tehát minél kevesebb időt töltenek telefonon, annál jobb!

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy bármikor elérhet minket, ha konkrét aggodalomra adna okot gyermeke nyelvi nyaralása alatt. Kérjük, magyarázza el gyermekének, hogy fontos, hogy azonnal a megfelelő helyszíni kapcsolattartóval beszéljen, ha bármilyen kérdés vagy probléma merül fel. Ez lehet a fogadó család, egy csoportvezető vagy egy tanár/felügyelő. A legtöbb probléma gyorsan és közvetlenül megoldható így.

Ha személyesen szeretne beszélni az iskolával, akkor az alábbi telefonszámot használhatja: (+356) 2742 7570. Nyitvatartási időn kívül az iskola egy segélyhívó számot bocsát rendelkezésre: (+356) 7949 6915. Felhívjuk figyelmét, hogy ezt a számot csak vészhelyzetekben, azaz olyan különleges körülmények között szabad használni, amelyek nem várhatnak a hétfő reggeli iskolakezdésig.

Kellemes utazást és csodálatos időt kívánunk gyermekének Máltán.