Máltai események 2023

Málta hihetetlen számú rendezvényt kínál egész évben, minden korosztály és ízlés szerint. A máltai gazdag eseménynaptár előadásokat, fesztiválokat, kiállításokat és ünnepeket kínál a helyi és nemzetközi szórakoztatók és kiállítók számára egész évben. Málta minden évben számos nemzetközi kortárs, klasszikus és jazz művészt fogad, akik egész évben különféle koncerteket és fesztiválokat rendeznek.

Málta számos sporteseménynek ad otthont, szárazföldön, a tengeren és a levegőben. Művészeti színtere számos színházi, táncelőadást, pantomimot, játékot és egyebet kínál. Fedezze fel az alábbiakban felsorolt Máltai eseményeket.

 

Riasztás!

Évente hatszor a St. St. Elmo erőd nagyon különleges benyomást kelt Málta történelméről. A Máltai „Történelmi Újjáépítési Csoport” részletekkel szeretettel rekonstruálja a franciák Napoleon (1798-1800) támadásait. Egy 50 perces játékban a francia érkezését, a máltai lázadást és az angolok érkezését, akik segítettek megverni a franciákat, eredeti jelmezekben és kortárs kellékekkel állítják elő. Olcsó jegyek a Fort bejáratánál kaphatók.

Az őrök cseréje

A hónap minden péntején, 10.30-kor, felvonulás kezdődik a Valletta Szent György téren. A Máltai Zenekar fegyveres erõi a köztársasági utcán indulnak, hogy elismerjék a fõgárda cseréjét a The Valletta Palotából. Hagyományos és látványos kiállítás látható.

Üdvözlet az akkumulátorról

A tisztelegõ akkumulátor, Málta egyik legfontosabb történelmi eseménye, minden nap 12 és 16 óra között zajlik a sziget legmagasabb pontján. A katonák hagyományosan nehéz ágyúkat lőnek. A látogatók általában ezt a történelmi eseményt a Nagy Kikötőből figyelik. Kötelező látványosság mindenkinek, aki Máltát látogatja meg!

Valletta barokk fesztivál, 2023. január 11. és 23. között

A Valletta Nemzetközi Barokk Fesztivál lehetőséget kínál arra, hogy világszínvonalú barokk zeneművészeteket olyan történelmi légkörben hallgassa meg, amelyet általában helyi és nemzetközi közönség tölt be. A fesztivál egyik fő színpadja a Teatru Manoel, a világ legrégebbi működő színháza, a Szent János-székesegyház és a Valletta Régészeti Múzeum. A Valletta Nemzetközi Barokk Fesztivál zenéjét ünnepli a közönség a lenyűgöző zenei előadásokkal, Bachtól Vivaldiig és még sok másig.

Karnevál, február 17-től 2023. február 21-ig

A tavasz ideje a karneváloknak, és ha jó partira készül, akkor ez az ünnepi hétvége nem fog csalódást okozni. Az ünnepségek központja Valletta, de a kisebb városokban hasonló pártok is vannak. Az egész szigeten színes jelmezekben találja meg az embereket, akik várják a nagy felvonulást. A parti egész éjjel folytatódik Paceville-ben! Ne hagyja ki Málta ezen színes oldalát!

Húsvéti hét, március, március 2. és 2023. április 9. között

A húsvét Málta nagy ünnepe. A templomok pazarul díszítik, és esténként gyönyörűen megvilágítottak. Ne hagyja ki a csodálatos húsvéti gyülekezeti felvonulásokat nagypénteken és húsvét vasárnap. Két híres felvonulásra kerül sor nagypénteken Qormi-ban és nagypénteken és húsvéti vasárnap Vittoriosában. Számos máltai részt vesz és újra felveszi a bibliai jeleneteket jelmezekben. Különösen a húsvét vasárnap boldog és elegáns légkör fedi le a szigetet.

Eperfesztivál, 2023. Megerősítendő

A tavaszi hónapokra váró helyi emberek egyik legnagyobb oka az Eper Fesztivál! A helyiek által „Festa Frawli” néven ismert fesztivált Mġarr-ban rendezik, amely egy falu a sziget északi részén. Finom epret szednek össze a fesztiválra, és a helyi emberek ízletes eper finomságokat készítenek a plébániatemplom előtti téren felállítandó standokhoz. Eperfesztivál szuper finom eperrel, standokkal és szórakoztató műsorokkal várja a helyi és külföldi látogatókat.

Rock the South, 2023. Megerősítendő

A Rock the South Malta nyitotta meg kapuit a zene szerelmeseinek, több mint 30 művész és több színpad mellett a Zion Reggae bárban. A Rock the South Malta több mint 100 művészt vett fel a ház kezdete óta. Mint minden évben, a fesztivál végtelen szórakozást kínál félelmetes helyi és nemzetközi együttesekkel és művészekkel, reggae-ről jazzre változva, rockig, sőt punkig.

Máltai Nemzetközi Tűzijáték Fesztivál, 2023. Megerősítendő

A Máltai Divathét egy csodálatos hét, amely a világ más divatfővárosaiban megrendezett hasonló divathetek legmagasabb színvonalát elérő, kiváló divatbemutatókkal, partikkal és eseményekkel várja a látogatókat. A csodálatos főváros, Valletta bemutatja Málta legjobb tehetségeit a divatiparban, a divattervezőkön át a kifutómodellekig, stylistokig és sminkesekig. A hetet július 2-án a 25. alkalommal megrendezésre kerülő Malta Fashion Awards zárja.

Középkori Mdina, 2023. Megerősítendő

A Középkori Mdina Fesztivál az egész várost visszaviszi az időben a középkorba, lehetővé téve a látogatók számára a lovagi napok újbóli bevezetését. A zenészek az utcai sarkokban játszanak, és az egész várost virág díszítik, hogy kellemes tavaszi érzést keltsenek. A múzeumok, templomok és más történelmi helyek minden hétvégén nyitva állnak a látogatók számára.

Máltai Divathét, június 28. - július 2. 2023

A Málta Mercedes-Benz Fashion Week a csodálatos divatbemutatók, partik és rendezvények hete, amelyek elérik a világ többi divatvárosaiban megrendezett hasonló divathetek legmagasabb színvonalát. A csodálatos főváros, Valletta bemutatja Málta legjobb tehetségeit a divatiparban, a divattervezőktől a kifutós modellekig, stylistákig és sminkesekig.

Beland Zenei Fesztivál, 2023. Megerősítendő

A Beland Zenei Fesztivál májusban yearsejtunban zajlik 8 éve. Mint minden évben, a fesztiválon helyi zenészek és csoportok vesznek részt. Ezen felül a Veland Zenei Verseny győztesei előadnak lehetőséget az új tehetségek ragyogására. A Máltai Művészeti Tanács támogatásával zajló Beland Music Festival várja a közönséget jól szervezett zenei előadásokkal.

Falusi fesztiválok

Egész évben közelről megtapasztalhatja Málta történelmét és hagyományait. Minden falu fesztiválnapját festa néven ismert. Egy hetet szentelnek saját védőszentjének, akit egy hatalmas párt koronáz, sok tűzijátékkal és másnap egyházi parádéval. A máltai örömmel osztják meg Önnel ezt a hagyományt!

Lost & Found fesztivál június 29. - július 2. 2023

A Lost & Found Fesztivál táncolni, fantasztikus zenét hallgatni kedvenc DJ-jétől, és garantálja a végtelen szórakozást. A DJ Annie Mac szervezésében a Fesztivál különféle partikat ígér Málta legjobb szabadtéri éjszakai klubjaiban, de csónak-, medence- és akár egy történelmi kastélyban való partit is kínál! A Lost & Found lehetőséget nyújt izgalmas élmények megszerzésére sokféleséggel. Ez az egyik legjobb lehetőség azok számára, akik szeretnének részt venni a legendás partik hosszú hétvégéjén.

Earth Garden, június 2. - 2023. június 4.

A Earth Garden Festival egy szabadtéri, nem mainstream zenei fesztivál. A fesztiválon 5 különféle zenei színpad található: Roots Stage, Enchanted Forest, Electronic Sphere, Strawberry Hill és egy nagyon jól szervezett élő Jamming Area.

Ez a fesztivál indítja a máltai nyárot, és rengeteg szórakozást és nagyszerű zenét garantál egy környezetbarát és barátságos környezetben.

Öko Piac Málta, 

A Málta Föld barátai és a máltai Öko Piac egyesítette erőit és kétnapos piacot és ünnepi rendezvényeket szervezett, amelyek mindent megtesznek az emberek és a bolygó számára.

Az esemény piacot foglal magában számos jóváhagyott és ellenőrzött eladóval, mindennapi termékek különféle változatával, mint például fenntartható háztartási cikkek, etikus divat, nem toxikus személyi szépségápolási termékek, művészetek és kézművesség. Az öko piac októberi kiadása azonban figyelemmel fogja kísérni a helyi gazdálkodók ezreit, akik minden nap keményen dolgoznak, hogy csodálatos, egészséges és frissítő ételeket készítsenek tányérokhoz. Ezért számíthat arra, hogy standokon találja a helyi friss biogazdaságból származó termékeket, természetes ételeket és harapnivalókat, valamint élelmezési teherautókat, amelyekben a leginkább valódi és ínycsiklandó ételek találhatók. Ez a kétnapos rendezvény információs fülkéket, tudatosságbeszélgetéseket és oktató műhelyeket is tart majd, amelyek mind kapcsolódnak a jó ételekhez, a fenntartható élethez és a pozitív mezőgazdasági gyakorlatokhoz.

Lesz élő zene, szórakozás és szórakoztató tevékenységek gyerekeknek és felnőtteknek. Minden célja a tudatosság növelése és az értékes környezetünk megóvása.

Felhívjuk figyelmét: A piac az egyszer használatos műanyagok 100% -os tilalmán működik. Az öko piacot minden hónapban különböző helyszíneken tartják.

Lakhely a Sziklán, június 15. - június 19. 2023

A londoni promóterek 2022 júniusában, debütáló elektronikus zenei fesztiváljukon veszik át Málta testvérszigetét, Gozo-t. Buli a tengerparton, bulizni hajón és táncolni a korai órákig, és igazán varázslatos élményt teremteni ezen a gyönyörű Gozo-szigeten. , csak egy rövid kompútra Málta szárazföldjétől.

Għanafest, 2023. Megerősítendő

A Ghanafest egy máltai népzenei fesztivál, amely júniusban évente három napig tart. A máltai hagyományos konyha és a Floriana Argotti kertek lélegzetelállító kilátása kíséri a fesztivált. A máltai népzene mellett a helyi zenészek és csoportok lépnek fel a színpadon. A háromnapos fesztivál ideje alatt különféle kézműves kiállításokra kerül sor a standokon.

Máltai Nemzetközi Művészeti Fesztivál, Június 16. - július 2. 2023

A máltai Nemzetközi Művészeti Fesztivál minden évben zajlik, és művészet széles skáláját kínálja, például színház, tánc, zene és festészet. Élvezze a neves máltai és nemzetközi művészek előadásainak széles választékát olyan helyszíneken, mint a Mediterrán Konferencia Központ, a MITP Színház vagy a Valletta St. James Cavalier Kreativitás Központja. A prezentációk válogatása ingyenes.

Valletta Zöld Fesztivál, 2023. Megerősítendő

A fesztivál ideje alatt a Pjazza San Ġorġ, a Valetta egyik legnagyobb nyitott tere, lenyűgöző bemutatóvá válik, amely legalább 80 00000 szezonális virágos növényből és virágból áll. Fedezze fel a különféle oktatási műhelyeket, szemináriumokat, zenét és szórakoztató programokat a Pjazza San aroundorġ és Valletta környékén található egyéb helyszínek környékén.

Máltai zenei hét, 2023. Megerősítendő

A Máltai Zenei hét újabb tudományos év végét és egy újabb mesés nyár kezdetét jelzi Máltán. A Malta Music Week egy olyan hét, amelyet különféle helyszíneken rendeznek, és mindenkinek kínál valamit. Ez egy igazán varázslatos hét, tele a szabadsággal, a zenével és az élvezettel.

MTV sziget Málta Special, 2023. Megerősítendő

Az éves MTV-sziget-esemény évente több mint 50 000 látogatót vonz. A zenei látványvilág világszínvonalú felállítást tartalmaz, és egyedülálló lehetőséget kínál a legjobb, legmelegebb zenészek élőben és ingyen hallgatására - közvetlenül Málta napsütötte mediterrán szigetén. Már világos: ez ismét az egyik legfontosabb zenei fesztivál Európában.

Arti Fil-Misraħ, 2023. Megerősítendő

Az északi Mellieħa utcáit július minden péntején átalakítják, bemutatva a helyi művészeket, zenészeket, kézműveseket és hasonló tehetségeket a helyi és a turisták számára. Tökéletes módja a hétvégék elindításához.

Máltai jazzfesztivál, 2023. július 10-15.

Három mediterrán éjszaka tele nemzetközi jazz-kel, egyedülálló, látványos látványosság alatt Valletta erődje alatt és a nagy dokkok előtt. A Jazz rajongói örömmel használják ezt az alkalmat, hogy júliusban gyönyörű estéket töltsenek el a világhírű művészekkel.

Egyesüljön a Tomorrowlanddel, 2023. Megerősítendő

Tapasztalja meg a mágikus varázslatos Tomorrowland fesztivált! A fesztivál, amelyre ugyanakkor Máltán, Athénában, Barcelonában és Portóban kerül sor, lehetőséget ad arra, hogy egyesüljön a világ minden tájáról érkező fesztivállátogatóval. A fesztiválnak élő kapcsolata lesz a belga Tomorrowland fő színpadával is. A látogatók lenyűgöző DJ előadásokkal élvezhetik ezt a dicsőséges fesztivált, és felejthetetlen élményt élvezhetnek.

L´Imnarja Nyári Népi Fesztivál, 2023. Megerősítendő

Ez az ünnepség még a Knights Hospitaller 1530-as érkezése előtt nyúlik vissza. A „L’Imnarja” elnevezés, a „fény fesztiválja” annak a sok napfordulónak a tüzet okozta, amely eredetileg az ünnepségeket kísérte. Ma a párt a Buskett Gardens-ben található: a család és a barátok ezt a napot piknikre használják, folyik a bor, és olyan nemzeti finomságokat szolgálnak fel, mint például a hagyományos nyúlétel. Esténként ének, gitározás és a helyi népzene nyújt szórakozást.

A Farsons Nagy Sör Fesztivál, 2023. Megerősítendő

A Ta 'Qali kis faluban, a Farsons Nagy Sörfesztiválon jó zene, jó étel és természetesen jó sör szól. Több ezer látogató várhatóan részt vesz az ingyenes 10 napos fesztiválon. A program rengeteg szórakozással és tevékenységekkel teli, és bár széles választéka kínál ételeket és italokat. Számos élő előadás meleg helyi zenészekkel és együttesekkel élvezhető a szabadtéri színpadon.

Glitch Fesztivál, 2023. augusztus 13-16.

A Glitch fesztivál felhívja a house és a techno zene szerelmeseit, hogy felejthetetlen élményt kapjanak a Gianpula faluban. A fesztivál végtelen szórakozást kínál egyedülálló légkörben, a tetőtéri medence partitól a titkos rave partikig, a hajópartitól a fő színpadig, ahol a főszereplők fellépnek. Ha Ön egyike azoknak, akik szeretik a táncot és az elektronikus zenét, akkor próbáld ki ezt a fesztivált.

Nyári Daze Málta, 2023. Megerősítendő

A Summer Daze Malta zene- és táncfesztivál. A fesztivál minden évben világhírű művészeket fogad. A mai napig számos különféle művész fellépett David Guettától Rita Oraig, Tygától Paul Kalkbrennerig. A Szent Pál-öbölben és a Ta’Qali Nemzeti Parkban zajló Summer Daze Malta számos helyi és külföldi embert fogad, akik szeretik a zenét.

Full Moon Med fesztivál, 2023. Megerősítendő

A Full Moon Med Fest, amely lelke a thaiföldi Full Moon pártoknak, egynapos fesztivál, egyedi légkörrel. Az éjszaka, ahol a neon színek dominálnak, helyi és nemzetközi zenészeket és szórakoztatókat kínál minden fesztiválra látogató számára. Az augusztusban zajló fesztivál úgy fogja érezni magát, mint egy teljesen más világban!

Delicata borfesztivál, 2023. Megerősítendő

A Delicata klasszikus borfesztivál klasszikus estét biztosít a világhírű máltai borokkal a Valletta Felső-Barraka kertjében! Ez a fesztivál, amelyre a helyi Delicata pincészetben kerül sor, felkínálja a látogatókat a legjobb helyi évjáratminták kóstolására. A látogatók élvezhetik a zenét ebben a gyönyörű környezetben, és kóstolhatják meg az új, klasszikus és vintage borokat.

Győzelem napja, 2023. szeptember 8.

Szeptember 8. nagyon különleges ünnep Máltán, mivel három különböző eseményt ölel fel: a Szent Szűz Mária születésének vallási ünnepe, az 1565-es ostrom befejezésének napja és az olasz hadsereg legyőzésének napja. a britek által a második világháborúban. Az ünnepségekre Sengleában, Naxxarban, Melliehában és Xaghrában kerül sor, Gozón. 1878 óta a nagy kikötő medencéje évente evezős regatát rendez Málta legnagyobb kikötőinek hat csoportja között - hatalmas látványosság!

A függetlenség napja, 2022. szeptember 21.

Málta 1964. szeptember 21-én elnyerte Nagy-Britanniától való politikai függetlenségét. Az éjszaka alatt a máltai zászlót a Florianában lévő Függetlenség Arénában emelték hatalmas emberek tömegének éljenzésére. Azóta szeptember 21-én számos ünnepségre és tevékenységre kerül sor a nap megfelelő megünneplésére.

A Buborék Fesztivál, 2023. Megerősítendő

A Bubble az élet fesztiválja, amelynek célja a tudatosság megteremtése. Ez a nonprofit fesztivál nem kormányzati szervezet, amely helyi rendezvényeket szervez. A fesztivál, amelynek célja a városból való kiszabadítás és a természettel való összhang megteremtése, egy hétig tart. A Bubble Fesztivál egy hétre zenét, szórakozást, kikapcsolódást, új ötleteket, tudatosságot és a természet kínál látogatók számára!

Gozo - a nyári fesztivál vége, 2023. Megerősítendő

A Gozo Nyári Végfesztivál minden korosztály és életmód minden látogatóját várja egy gyönyörű hétvégén, tele zenével és szórakoztatással. A rock, a jazz zenészek és a zenekarok lépnek fel a fesztiválon. Ez egyben a lehetőség azok számára is, akik újból élni akarják a Carnival-ot. A fesztivál várja a látogatókat a hangulatos Żewwieqa-ban, a gozói Mġarr-kikötőben. A Gozo Nyári Végfesztivál felejthetetlen befejezést ígér a helyi és külföldi látogatók számára a nyár számára!

Notte Bianca, 2022. október 1.

A paloták és múzeumok későn nyitottak, külön belépési engedményekkel, részben ingyenesek is, például az Elnöki Palota. Az utcák tele vannak élettel, vizuális művészeti kiállításokkal és színházi előadásokkal. Az utcán a zene visszhangzik, mivel a helyi és a külföldi zenekarok szintén megjelennek szórakoztatás céljából. Természetesen a kávézók és éttermek későn lesznek nyitva, ahol élelmezésüket és asztalokat szolgálnak fel ízletes helyi finomságokkal.

Birgu Fesztivál, 2022. október 7-9.

A Birgufest, amelyet valaha éjszaka Birgu néven ismert, az elmúlt években egyre népszerűbbé vált. Elsősorban az óriási szépség miatt, amelyet ezen erődített kisváros egészében értelmeznek. Ezt a történelmi várost több ezer gyertya világítja meg, minden lépésre és minden erkélyre meghintve. Nagyon sokféle élelmiszerboltot, éttermet és zenekarot találhat, amelyek felélénkítik az éjszakát.

Rolex Közel-tengeri verseny, 2022. október 22.

A Rolex Közel-tengeri Verseny Valletta kikötőjéből indul. Körülbelül 70 hajózó indul egy 606 tengeri mérföldes utazásra, hogy áthaladjon a Messina-szoroson Szicília keleti partja mentén. Az út folytatódik Szicílián Stromboli, Favignana és Pantelleria környékén, majd Lampedusán keresztül vissza Máltára. A tengeri táj és a textúrák különös kihívást és vonzóvá teszik ezt a versenyt! A verseny október 15-én kezdődik.

Mdina Classic, 2022. október 13. - 16.

Az Mdina Grand Prix klasszikus autóverseny október hónapban kerül megrendezésre minden évben. Az Mdina utcai áramkört az idilli vidéken, az óváros fővárosának impozáns bástyái alatt helyezik el. Ez a klasszikus autóversenyek varázslatos hétvégéjét ígéri. Régi klasszikus sportklasszikus és modern korszerű szörnyek mindenki számára elérhetővé teszik a lehetőséget.

Fesztivál Mediterranea, 2023. Megerősítendő

Fesztivál a sziget mediterrán kultúrájának és történelmének ünneplésére. A Mediterranea Fesztiválra Gozóban kerül sor. A fesztivál ideje alatt előadásokra, koncertekre és előadásokra kerül sor az egész szigeten. Sok tevékenységet szerveznek, a művészeti kiállításoktól az ételek és italokig tartó rendezvényekig, a régészeti konferenciáktól a történelmi kirándulásokig. Ezen a fesztiválon megismerheti a mediterrán kultúrát, ahol az egész sziget kulturális központ lett!

A Három Palota Fesztivál 2022. november 1-12.

Az Málta egyik leglátványosabb rendezvénye, a Három Palota Fesztivál látványos zenei választékot kínál a látogatók számára, és lehetőséget ad Málta leglátványosabb történelmi helyszíneinek felfedezésére. A Verdala palota, a San Antononi palota és a Nagymester Palota megnyitja kapuit a fesztivál ideje alatt, ahol megismerheti a történetet, miközben felejthetetlen klasszikus, modern és kortárs jazz zenét hallgat.

Máltai Nemzetközi Karácsonyi Kórusfesztivál 2022. december 2. - 4.

Élvezze a számos karácsonyi kóruselőadást autentikus barokk stílusú templomokban. A fesztiválon több mint 12 különböző országból érkező kórusok lépnek fel! A máltai szigetek mindig is a kulturális sokszínűség melegágya volt, és ez a fesztivál sem lesz másként, hiszen a cél a különböző kórushagyományok összehozása lesz. Ne hagyja ki ezt a kulturálisan gazdagító élményt az év legszebb időszakában. 

Rock 'N' Roll Karácsonyi Fesztivál 2022. december 12. - 13.

A "That'll be the day" rock 'n' roll együttes először érkezik Máltára, hogy 2 karácsonyi rockkoncertet adjon a Hilton Konferencia Központban. A műsor a karácsonyi klasszikusokat komikus szkeccsekkel kombinálja majd. A színészek a rock és a pop legjobb részein keresztül vezetik végig a közönséget az évek során.