Máltai események 2023

Málta hihetetlen számú rendezvényt kínál egész évben, minden korosztály és ízlés szerint. A máltai gazdag eseménynaptár előadásokat, fesztiválokat, kiállításokat és ünnepeket kínál a helyi és nemzetközi szórakoztatók és kiállítók számára egész évben. Málta minden évben számos nemzetközi kortárs, klasszikus és jazz művészt fogad, akik egész évben különféle koncerteket és fesztiválokat rendeznek.

Málta számos sporteseménynek ad otthont, szárazföldön, a tengeren és a levegőben. Művészeti színtere számos színházi, táncelőadást, pantomimot, játékot és egyebet kínál. Fedezze fel az alábbiakban felsorolt Máltai eseményeket.

 

Riasztás!

A Fort St. Elmo hat alkalommal az évben kínál egyedülálló történelmi élményt Máltán. A "Historical Reenactment Group Malta" szeretettel helyreállítja a Napoleon alatt lezajlott francia invázió részleteit (1798-1800). Az 50 perces show a francia hadsereg, a Máltai ellenállás és a segítség érkezése az angoloktól, akik végül legyőzték a franciákat, az eredeti jelmezekben és a modern igényeknek megfelelően. Olcsó jegyeket lehet kapni a Fort St. Elmo bejáratánál.

Őrjárat cseréje

Minden hónap utolsó péntekén 10:30-kor kezdődik a felvonulás a Szent György téren Vallettában. Nézze meg a Máltai Fegyveres Erők katonai zenekarát, ahogy az A Köztársaság utcán vonul szét, hogy tisztelegjen a Valletta Palotája őrségváltásánál. Ez egy hagyományos és impresszív parádé, amit nem akar ebben az izgalmas eseményben kihagyni.

Saluting Battery

A Saluting Battery, Málta egyik legfontosabb történelmi eseménye, minden nap 12:00 és 16:00 között történik a sziget legmagasabb pontján. Hagyományos nehézágyúk lövik a katonák. A látogatók általában a Grand Harbour partján figyelik meg ezt a történelmi eseményt. Ez egy szem előtt tartandó látnivaló, ha látogatóban vagy Máltán!

Barokk fesztivál Vallettában, 2023. január 11-23

A Valletta Baroque Festival lehetőséget nyújt arra, hogy minden évben világhírű barokk zenészeket hallgasson a történelmi atmoszférában, amelyet általában helyiek és nemzetközi látogatók élveznek. A fesztivál jelentős helyszínei közé tartoznak a világ legöregebb működő színháza, a Teatru Manoel, a Szent János Székesegyház és a Valletta Régészeti Múzeum, valamint még sok más elképesztő hely, amelyeket érdemes meglátogatni. A Valletta Baroque Festival zenei ünnepet kínál a közönségnek, a Bach-tól a Vivaldi-ig és sok más.

Karnevál, 2023. február 17-21

A tavasz a karneválok ideje, és ha remek szórakozás után kutat, akkor ez a hétvége nem fog csalódást okozni. Bár a központ Vallettában található, hasonló események vannak a kisebb városokban is. Az egész szigeten meg lehet találni az embereket, akik színes jelmezekben öltözve készülnek a nagy felvonulásra. Az esti bulik egészen későig, Paceville-ben tartanak! Ne hagyja ki ezt a fényes oldalát Máltának!

Húsvéti hét, 2023. március 2-9

A húsvét Málta nagy ünnepe. A templomok gazdagon díszítve vannak, és az esti időszakban gyönyörűen megvilágítva. Ne hagyja ki a nagy felvonulásokat a templomokban pénteken és vasárnap. Két híres parádé zajlik pénteken Qormi-ban és pénteken és vasárnap Vittoriosában. Sok máltaiban részt vesznek és bibliai jeleneteket szerepelnek a jelmezekben. Vasárnap az egész szigeten boldog és vidám hangulat uralkodik.

Eper fesztivál, 2023. április 16

A helyi lakosok várják a tavaszi hónapokat az Eper Fesztivál miatt! A fesztivál, amelyet „Festa Frawli” -nak hívnak a helyiek körében, Mdina egyik falujában, a sziget északi részén található. A fesztiválon gyűjtik az ízletes epret, a helyi lakosok pedig ínycsiklandó eper-esnivalókat készítenek az ételeket árusító standokban a templom előtt. Az Eper Fesztivál üdvözli a helyi és nemzetközi vendégeket az ízletes eperrel, standokkal és szórakoztató eseményekkel.

Nemzetközi tűzijáték fesztivál Máltán, 2023. április 24-30

A tűzijáték fesztivál hagyománya Máltán. Az eseményen részt vesznek mind a helyiek, mind a turisták. A Valletta Grand Harbour az esemény ideális helyszíne, amely egyben megemlékezik Málta csatlakozásáról az Európai Unióhoz. A tűzijátékfesztivál a malta-szigeti falvak számos ünnepének indítása.

Főzöcske Eco Market Malta 2023

A Friends of the Earth Malta és a Főzöcske Eco Market összefogják erőiket egy két napos piac és ünnepség létrehozása érdekében, amelyek az emberek és a bolygó számára jó minden tekintetben. Az események között megtalálhatók a gazdag választékú, ökológiai termékek és tartós holmik, mint a fenntartható háztartási cikkek, az etikus divat, a károsanyag-mentes testápolási termékek, az ékszerek és az iparművészet. Az Eco Market célja a helyi gazdálkodók támogatása, akik minden nap egy egészséges ételeket és italokat előállító alapelvnek megfelelően dolgoznak. Ez a piac az áruházak keresése, ahol finom helyi ételeket és asztalokat találhat.

Festungafesztivál, 2023. október 12-15

A Birgufest, korábban Birgu by Night, sok látogató kedvence. Ez elsősorban a lenyűgöző hangulatnak köszönhető, amelyet minden évben igyekeznek felülmúlni. Ez a történelmi kisváros, amely tele van történelmi emlékekkel, ezernyi gyertyával van díszítve, amelyek minden lépést és erkélyt borítanak. Ételek, éttermek és zenekarok állnak rendelkezésre az újabb városrészekben.

Rolex Middle Sea Race, 2023. október 21

A Rolex Middle Sea Race Vallettai kikötőből indul. Kb. 70 jacht együtt indul útra 606 tengeri mérföldön keresztül Szicília keleti partvidéke mentén, és végül körbejár Stomboli, Favinyano és Pantelleria szigeteit, majd visszatér Máltára Lampedusza érintésével. A különböző látványosságok és a tengeri textúrák miatt ez a verseny különleges és különleges esemény. A verseny október 15-én indul.