Máltai események 2024

Málta hihetetlen számú rendezvényt kínál egész évben, minden korosztály és ízlés szerint. A máltai gazdag eseménynaptár előadásokat, fesztiválokat, kiállításokat és ünnepeket kínál a helyi és nemzetközi szórakoztatók és kiállítók számára egész évben. Málta minden évben számos nemzetközi kortárs, klasszikus és jazz művészt fogad, akik egész évben különféle koncerteket és fesztiválokat rendeznek.

Málta számos sporteseménynek ad otthont, szárazföldön, a tengeren és a levegőben. Művészeti színtere számos színházi, táncelőadást, pantomimot, játékot és egyebet kínál. Fedezze fel az alábbiakban felsorolt Máltai eseményeket.

 

Őrjárat cseréje

Minden hónap utolsó péntekén 10:30-kor kezdődik a felvonulás a Szent György téren Vallettában. Nézze meg a Máltai Fegyveres Erők katonai zenekarát, ahogy az A Köztársaság utcán vonul szét, hogy tisztelegjen a Valletta Palotája őrségváltásánál. Ez egy hagyományos és impresszív parádé, amit nem akar ebben az izgalmas eseményben kihagyni.

Saluting Battery

A Saluting Battery, Málta egyik legfontosabb történelmi eseménye, minden nap 12:00 és 16:00 között történik a sziget legmagasabb pontján. Hagyományos nehézágyúk lövik a katonák. A látogatók általában a Grand Harbour partján figyelik meg ezt a történelmi eseményt. Ez egy szem előtt tartandó látnivaló, ha látogatóban vagy Máltán!

Barokk fesztivál Vallettában, 2024. január 11-28

A Valletta Baroque Festival lehetőséget nyújt arra, hogy minden évben világhírű barokk zenészeket hallgasson a történelmi atmoszférában, amelyet általában helyiek és nemzetközi látogatók élveznek. A fesztivál jelentős helyszínei közé tartoznak a világ legöregebb működő színháza, a Teatru Manoel, a Szent János Székesegyház és a Valletta Régészeti Múzeum, valamint még sok más elképesztő hely, amelyeket érdemes meglátogatni. A Valletta Baroque Festival zenei ünnepet kínál a közönségnek, a Bach-tól a Vivaldi-ig és sok más.

Karnevál, 2024. február 09-17

A tavasz a karneválok ideje, és ha remek szórakozás után kutat, akkor ez a hétvége nem fog csalódást okozni. Bár a központ Vallettában található, hasonló események vannak a kisebb városokban is. Az egész szigeten meg lehet találni az embereket, akik színes jelmezekben öltözve készülnek a nagy felvonulásra. Az esti bulik egészen későig, Paceville-ben tartanak! Ne hagyja ki ezt a fényes oldalát Máltának!

Húsvéti hét, 2024 március 25-31

A húsvét Málta nagy ünnepe. A templomok gazdagon díszítve vannak, és az esti időszakban gyönyörűen megvilágítva. Ne hagyja ki a nagy felvonulásokat a templomokban pénteken és vasárnap. Két híres parádé zajlik pénteken Qormi-ban és pénteken és vasárnap Vittoriosában. Sok máltaiban részt vesznek és bibliai jeleneteket szerepelnek a jelmezekben. Vasárnap az egész szigeten boldog és vidám hangulat uralkodik.

Eper fesztivál, 2024. április TBA

A helyi lakosok várják a tavaszi hónapokat az Eper Fesztivál miatt! A fesztivál, amelyet „Festa Frawli” -nak hívnak a helyiek körében, Mdina egyik falujában, a sziget északi részén található. A fesztiválon gyűjtik az ízletes epret, a helyi lakosok pedig ínycsiklandó eper-esnivalókat készítenek az ételeket árusító standokban a templom előtt. Az Eper Fesztivál üdvözli a helyi és nemzetközi vendégeket az ízletes eperrel, standokkal és szórakoztató eseményekkel.

Nemzetközi tűzijáték fesztivál Máltán, 2024. április TBA

A tűzijáték fesztivál hagyománya Máltán. Az eseményen részt vesznek mind a helyiek, mind a turisták. A Valletta Grand Harbour az esemény ideális helyszíne, amely egyben megemlékezik Málta csatlakozásáról az Európai Unióhoz. A tűzijátékfesztivál a malta-szigeti falvak számos ünnepének indítása.

Főzöcske Eco Market Malta 2024

A Friends of the Earth Malta és a Főzöcske Eco Market összefogják erőiket egy két napos piac és ünnepség létrehozása érdekében, amelyek az emberek és a bolygó számára jó minden tekintetben. Az események között megtalálhatók a gazdag választékú, ökológiai termékek és tartós holmik, mint a fenntartható háztartási cikkek, az etikus divat, a károsanyag-mentes testápolási termékek, az ékszerek és az iparművészet. Az Eco Market célja a helyi gazdálkodók támogatása, akik minden nap egy egészséges ételeket és italokat előállító alapelvnek megfelelően dolgoznak. Ez a piac az áruházak keresése, ahol finom helyi ételeket és asztalokat találhat.

Festungafesztivál, 2024. október TBA

A Birgufest, korábban Birgu by Night, sok látogató kedvence. Ez elsősorban a lenyűgöző hangulatnak köszönhető, amelyet minden évben igyekeznek felülmúlni. Ez a történelmi kisváros, amely tele van történelmi emlékekkel, ezernyi gyertyával van díszítve, amelyek minden lépést és erkélyt borítanak. Ételek, éttermek és zenekarok állnak rendelkezésre az újabb városrészekben.

Rolex Middle Sea Race, 2024. október 23-25

A Rolex Middle Sea Race Vallettai kikötőből indul. Kb. 70 jacht együtt indul útra 606 tengeri mérföldön keresztül Szicília keleti partvidéke mentén, és végül körbejár Stomboli, Favinyano és Pantelleria szigeteit, majd visszatér Máltára Lampedusza érintésével. A különböző látványosságok és a tengeri textúrák miatt ez a verseny különleges és különleges esemény. A verseny október 15-én indul.

Arti Fil-Misraħ, TBA 2024

Az északi Mellieħa város utcái minden júliusi pénteken átalakulnak, és helyi művészek, zenészek, kézművesek és hasonló tehetségek mutatkoznak be a helyiek és a turisták számára. Tökéletes módja a hétvége indításának.

Għanafest, TBA 2024

A Ghanafest egy máltai népzenei fesztivál, amely minden év júniusában három napig tart. A fesztivált hagyományos máltai ételek és a Floriana Argotti kertek lélegzetelállító látványa kíséri. A máltai népzene mellett helyi zenészek és együttesek lépnek színpadra. A háromnapos fesztivál ideje alatt különböző kézműves kiállítások zajlanak a standokon.\

Föld Napja Zöld Vásár április TBA 2024

2024. április. Ghajn Tuffieha-ban, egy hétvége tele szórakoztató oktatási tevékenységekkel, fenntartható kezdeményezésekkel, környezetbarát termékekkel és klímatudatossággal.

Ritum Roots Fesztivál Málta 2024. május 24-25.

Idén a Ritmu visszatér a gyökerekhez. 2024. május 24-25. között ismét megrendezésre kerül a Ritmu Roots Festival. Az Andrew Alamango művészeti vezető által kurátori gondozásban álló programban a Földközi-tenger vidékéről érkező hangszeres művészek zenei stílusa, a hagyományos máltai népzene a kortárs hangzásvilággal összefonódva, gyermekeknek szóló workshopok és még sok más érdekesség várja az érdeklődőket. A közönség megismerheti a hagyományos máltai għana zenét a maga természetes környezetében, és ízelítőt kaphat a műfaj történetéből a máltai għannej (máltai népdalénekes) Mikiel "Il-Bambinu" Abelának szentelt kiállításon keresztül.


Eco Market Summer Night, Mellieha tér, Mellieha, TBA 2024

Az Európai Fenntartható Mobilitási Hét alkalmából az Ökopiac fenntartható piacot és különféle gyermekeknek szóló tevékenységeket, valamint felnőtteknek szóló előadásokat és workshopokat kínál.

Táncfesztivál Málta 2024. július 25-28.

A Dance Festival Malta egy multidiszciplináris fesztivál, amely a máltai tánc ökoszisztémájának kialakítására törekszik azáltal, hogy a táncos hallgatók és szakemberek számára intenzív képzési és szakmai fejlődési lehetőséget biztosít. A júliusban négy napon át tartó fesztiválon workshopok, mesterkurzusok és előadások sorozata várja a tánckultúrák egyetemes nyelvének gazdagságát, elismert nemzetközi művészek és koreográfusok részvételével. E változatos programon keresztül a közönség és a résztvevők egy olyan egyedülálló fesztivál részesei lehetnek, amely nem csupán a mozgást ünnepli, hanem olyan referenciapont is kíván lenni, ahol a táncosok kapcsolatot teremtenek a globális táncközösséggel, és ösztönzik a kultúrák közötti cseréket. A Máltai Táncfesztivál újragondolja, hogyan tekintünk a táncra, és meghívja Önt, hogy osztozzon a szenvedély, a mozgás és a kapcsolat világában Máltán.

Delicata Borfesztivál, augusztus TBA 2024

A Delicata Classic Borfesztivál egy kifinomult estét kínál világhírű máltai borokkal a Valletta-i Felső-Barrakka kertben! A helyi Delicata borászatban megrendezésre kerülő fesztiválon a látogatók megkóstolhatják a legjobb helyi évjáratú borokat. A látogatók ebben a gyönyörű környezetben élvezhetik a zenét, és megkóstolhatják az új, klasszikus és szüreti borokat.

Summer Daze Málta, 2024. augusztus 11-18.

A Summer Daze Malta egy zenei és táncfesztivál. A fesztivál minden évben világhírű művészeknek ad otthont. Eddig számos különböző művész lépett fel David Guettától Rita Oráig, Tygától Paul Kalkbrennerig. A São Paulo-öbölben és a Ta'Qali Nemzeti Parkban megrendezett Summer Daze Malta sok zenekedvelő helyit és külföldit vonz.

Glitch Fesztivál, 2024. augusztus 13-16.

A Glitch Fesztivál a house és techno zene szerelmeseit hívja felejthetetlen élményre Gianpula Village-ben. A fesztivál végtelen szórakozást kínál egyedülálló hangulatban, a medencés tetőtéri partiktól kezdve a titkos rave partikon és hajós partikon át egészen a nagyszínpadig, ahol a headlinerek lépnek fel. Ha szereted a táncot és az elektronikus zenét, ezt a fesztivált mindenképpen meg kell tapasztalnod.
 

A győzelem napja, 2024. szeptember 8.

Szeptember 8-a különleges ünnep Máltán, mivel három különböző eseményt foglal magában: Szűz Mária születésének vallási ünnepét, az 1565-ös ostrom végének napját és azt a napot, amikor az olasz hadsereg vereséget szenvedett a britektől a második világháborúban. Az ünnepségeket a gozói Senglea, Naxxar, Mellieha és Xaghra településeken tartják. 1878 óta minden évben evezős regattát rendeznek a nagy kikötőmedencében Málta főbb kikötői területeinek hat csapata között - nagyszerű látványosság!


Függetlenség napja, 2024. szeptember 21.

Málta 1964. szeptember 21-én nyerte el politikai függetlenségét Nagy-Britanniától. Este hatalmas tömeg tapsa mellett felvonták a máltai zászlót a Florianában található Independence Arénában. Azóta minden év szeptember 21-én számos ünnepségre és tevékenységre kerül sor, hogy méltóképpen megünnepeljék ezt a napot.

Mediterrán Fesztivál, szeptember TBA 2024

A sziget mediterrán kultúráját és történelmét ünneplő fesztivál. A Mediterrán Fesztivál Gozón kerül megrendezésre. A fesztivál ideje alatt a sziget egész területén előadások, koncertek és műsorok kerülnek megrendezésre. Számos tevékenységet szerveznek, a művészeti kiállításoktól kezdve az étel- és italfogyasztási eseményekig, a régészeti konferenciáktól a történelmi túrákig. A mediterrán kultúrát ezen a fesztiválon ismerheted meg, ahol az egész sziget kulturális központtá válik!

Nyár végi fesztivál, Gzira Gardens, Ta'Xbiex Yacht Marina közelében, szeptember-október TBA 2024

Tapasztalja meg a környezettudatos boldogság három napját az Ökopiacunkon, amely egy vibráló "Nyár végi" fesztiválba ágyazva várja. Átölel egy meleg és családbarát légkört, élőzenével, ételkocsikkal, gyermekszórakoztatással és finom felfedezések kincsestárával, amelyek az ökofenntartó közösségben várják Önt.

Mdina Classic, október TBA 2024

A Mdina Grand Prix Classic Car rendezvényt minden év októberében rendezik meg. A Mdina utcai pálya vidéken, a régi főváros bástyái alatt található. A klasszikus autóversenyek varázslatos hétvégéjének ígérkezik. A klasszikus sportautóktól a modern monstrumokig mindenki készül a szórakozásra.


Notte Bianca, 2024. október 5.

A paloták és múzeumok késő estig nyitva tartanak, a belépés különleges kedvezményekkel, sőt egyesek akár ingyenesen is igénybe vehetők, mint például az Elnöki Palota. Az utcákon képzőművészeti kiállítások és színházi előadások keltik életre a hangulatot. A zene visszhangzik az utcákon, mivel helyi és külföldi zenekarok is fellépnek az Ön szórakoztatására. Természetesen a kávézók és éttermek késő estig nyitva tartanak, étkezdékkel és asztalokkal, ahol finom helyi finomságokat kínálnak.

Ökopiac Florianában, 2024. október TBA 2024

Érezze a fantasztikus hangulatot és a vidám arcokat az egyetlen Eco Market-en, amely a kisvállalkozói közösségünk fenntartható, környezetbarát termékeinek igazán autentikus választékát mutatja be. Az ökofenntartható termékek hihetetlen bemutatója, vegán ételek, vegán sör, élőzene és óránkénti INGYENES programok! Közvetlenül a Phoenicia Hotel előtt találod.