Málta történelme

Málta egy gazdag történelemmel bíró szigetcsoport a Földközi-tenger közepén. A sziget otthont adott ősi civilizációknak és európai uralkodócsaládnak. Málta nagyszerű elhelyezkedésének köszönheti gazdag kultúrájat és történelmét.

A Kelet és Nyugat találkozásánál, több mint 7 ezer éve adnak ezek a szigetek otthont, erődöt, kereskedelmi csomópontot és menedéket különböző népeknek. A neolitikus templom építői, a föníciaiak, Szent Pál apostol, Szent János lovagjai, a Johanniták, Napóleon és a Brit Birodalom egyaránt rajtahagyta a kézjegyét a szigeteken.

A szigetek számos kulturális emléke része az UNESCO Világörökségének: rejtélyes történelem előtti templomok, a lovagok építette főváros, Valletta, és az erőddé alakított középkori város, Mdina, a normannok leszármazottjainak otthona. A paloták, Valletta székesegyházai és Mdina házai egyaránt Európa felbecsülhetetlen kincsei közé tartoznak.

Keresse fel a szomszédos Gozo szigetét, ahol felfedezheti a szinte érintetlen vidéki életet. Gozo részekre osztott, teraszos tájképét emberi kéz hozta létre, több mint ezer évvel ezelőtt.

A szigeteken a múlt és a jelen keveredik kaleidoszkóp szerű képet adva: az európai kultúra lenyűgöző öröksége és a mediterrán földműves hagyomány.