Málta időjárása

Málta egyedülálló éghajlatú, nyár közepén (júliusban és augusztusban), a meleg afrikai szirokkói szelek idején 34 ° C-ig. A legalacsonyabb napi átlagos hőmérséklet januárban 15 ° C. A legnagyobb csapadékmennyiséget novembertől februárig mérték, de Málta tavaszán és nyarán ritkán fordul elő eső. Az úszási szezon májustól októberig tart.


 
 

jan.

feb.

márc.

ápr.

máj.

jun.

jul.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

Átlaghőmérséklet

13°C

13°C

14°C

16°C

20°C

23°C

27°C

27°C

25°C

21°C

17°C

14°C

Átlagos magas hőmérséklet

16°C

16°C

18°C

20°C

24°C

29°C

32°C

32°C

28°C

25°C

21°C

18°C

Átlagos alacsony hőmérséklet

13°C

13°C

15°C

17°C

20°C

24°C

27°C

28°C

25°C

22°C

18°C

15°C

Átlagos csapadékmennyiség

95 mm

63 mm

37 mm

26 mm

9 mm

5 mm

0 mm

6 mm

67 mm

77 mm

109 mm

108 mm

Átlagos tengeri hőmérséklet

17°C

16°C

16°C

17°C

19°C

22°C

26°C

27°C

26°C

24°C

22°C

19°C

maltaweather.com

Időjárás Máltán 2022

Málta mediterrán éghajlatú. A nyarak forró, napos és száraz, míg a tél meleg, de esős és szeles. Málta Európa egyik legnaposabb országa, évente több mint 300 000 órás napsütéssel. Még novemberben, a legesősebb hónapban is 161 óra napsütés van, ami több mint kétszer annyi európai város.

A tengeri szezon (úszáshoz) Máltán csaknem 6 hónapig tart.Májustól október végéig élvezheti Málta kristálytiszta vizeit. A búvárok egész évben kihasználhatják a félénk vizeket.

Málta átlagos napsütés

 

NYÁR

Máltán a nap meglehetősen napos és meleg. Nyáron szinte semmilyen eső nem látszik. A tenger hőmérséklete szintén a legmagasabb a nyári hónapokban. Ezért Málta olyan népszerű választás a tengerparti nyaraláshoz. Esetenként a hőhullámok miatt a hőmérséklet a normálisnál melegebbnek érezheti magát! Szerencsére egy kis sziget, a tengeri szellő soha nem áll túl messze.

Mit kell csomagolni: Ha a nyári hónapokban Máltán jár, feltétlenül szüksége van a nap elleni védelemre, beleértve a naptejet, a napszemüveget és a kalapot. Csak könnyű ruhákra lesz szüksége, például pólókra, rövidnadrágokra és nyári ruhákra. A meleg időjárás miatt javasoljuk, hogy a zárt cipő helyett papucsot válasszon. Végül, de nem utolsósorban ne felejtsd el magaddal viselni fürdőruhádat!

TAVASZ ÉS ŐSZ

A tavasz és az ősz a legjobb alkalom Málta megtapasztalására, ha el akarja kerülni a tömeget és a magas hőmérsékletet. A napok többnyire naposak, de fel kell készülni a váratlan esőkre és felhős napokra. Mivel a tenger hőmérséklete ezekben a hónapokban nem sokat csökken, tavasz utolsó hónapjaitól ősz közepéig lehet élvezni a tengert. Meg kell jegyezni, hogy az ősz utolsó napjaiban az idő meglehetősen szeles és enyhe lehet.

Mit kell csomagolni: Mivel az időjárás nem túl hideg, magával viheti rövid ujjú pólóit és rövidnadrágját, de jó ötlet magával hozni néhány hosszú ujjú pólót, egy könnyű kabátot vagy egy kapucni. Ezekben a hónapokban hordhatja szandáljait, de ne felejtse el magával vinni a zárt cipőt. Különösen, ha ősz első felét követően Máltát tervezi meglátogatni, javasoljuk, hogy vigye magával eső- vagy szélálló kabátját és esernyőjét.

Esős napok Málta

 

TÉLI

A tél az év leghidegebb időszaka. Az idő időnként napos, felhős vagy esős lehet. A téli hónapok azonban a legesősebb hónapok. Az átlagos hőmérséklet körülbelül 15 fok, azonban a szél hűvösebbé teheti. Úszni nem ajánlott ebben az évszakban, de élvezheti a tengerparti napokat a szigeten a téli napsütésben.

Mit kell csomagolni: A téli hónapokban elég esős és szeles idő van. Szóval, jó ötlet lehet meleg ruhákat magunkkal vinni.Azt is javasoljuk, hogy vegyen magával szélálló kabátot. A száraz és melegség érdekében a csizma és a tornacipő lesz a legjobb választás ebben a szezonban.

Ha szeretne eljönni Máltára, hogy élvezze a csodálatos időjárást, miközben angolul tanul, nézze meg tanfolyamainkat és árainkat, vagy ingyenes gyors árajánlatot kapjon az oldal tetejéről.