Tanárok

Tanáraink a világ minden tájáról érkeztek, ugyanakkor elvárás velük szemben, hogy rendelkezzenek egy helyi TEFL bizonyítvánnyal vagy a nemzetközileg elismert University of Cambridge CELTA vagy DELTA minősítésével (vagy egy ennek megfelelővel). Kizárólag barátságos, érett személyiségű, jól képzett és energetikus tanárokat alkalmazunk, akik a diákokkal való kapcsolatukat barátságos és személyes hangvételre építik. A tanáraink kiemelkedő szerepet játszanak a diákjaink sikerében, és kulcsszerepet töltenek be a tantervünk sikerét illetően is.

Bátorítjuk a tanárok és a diákok közötti személyes kapcsolatot, a tanterem falain belül és kívül egyaránt, épp ezért a tanárok aktív szerepet vállalnak a mindennapi iskolai tevékenységekben és gyakran elkísérik a diákokat az iskolai közös programokra.

Hisszük, hogy a nyelviskola sikere nagyban függ a tanáraink erősségeitől. A Maltalingua oktatói csapata speciálisan az angol mint idegen nyelv oktatására lett felkészítve, és elvárás feléjük, hogy magukévá tegyék a modern EFL (English as a Foreign Language – Angol mint Idegen nyelv) tanítási filozófiát és alkalmazzák azt a tanórákon.
 

Abbie LeggeAbbie Legge:

Abbie vagyok egy dél wales-i kisvárosból. CELTA okleveles tanár vagyok és imádok kommunikatív, nyugodt környezetben tanítani. Célom, hogy a tanteremben megtanítsam a diákokat a nyelv igazi használatára. 

Szeretem, ha van egy kis csapatmunka az óráim alatt és nagyon büszke vagyok, amikor látom, hogy diákjaim együtt dolgoznak és együtt oldják meg a feladatokat miközben fejlesztik az angol tudásukat.

A sulin kívül mindenféle művészi és zenei dolgot szeretek, ezenkívül szeretek utazni, és új emberekkel megismerkedni. A különböző nyelvek és kultúrák ámulatba ejtenek. Az angol tanítás során megismerkedtem nagyon sok emberrel, különböző életfelfogással, tanítottam kicsiket és nagyokat szerte a világból. Izgatottan várom, hogy mit tartogat még ez a munka a számomra a jövőben.

 

Anne VellaAnne Vella:

Anne vagyok, és angolt tanítok 35 éve. Imádok tanítani külföldi tanulóknak, mivel szeretem megismerni a különböző kultúrákat és látni, ahogy diákjaim fejlődnek, és magabiztossá válnak. Az angoltanítás, mondhatjuk, hogy a szenvedélyem és nagyon sokra becsülöm azt.

Már sok angoltanfolyamokat ajánló iskolában dolgoztam, így bizton mondhatom, hogy a Maltalingua egyedülálló nyelviskola, ami rendkívüli élményt biztosít mindenkinek. Nem csak a tanárok, de minden dolgozó nagyon segítőkész. Mindenki otthon érezheti magát egy nyugodt, családias közösségben, ahol hamar javul majd mindenki nyelvtudása.

Azon kívül, hogy oleveles tanár vagyok, külön üzleti angolra szakosodva, még egyetemi diplomát is szerzetem szociológiából, és posztgraduális szinten tanultam speciális oktatást.
Brian Dimech

Brian Dimech:

Eltérően néhány kollégámtól, én nem tanítok kiugróan hosszú ideje. Valójában a tanítást nyári munkaként kezdtem néhány évvel ezelőtt. Miután befejeztem az egyetemi tanulmányaimat, úgy döntöttem, hogy visszatérek a Maltalingua-ba még egy nyárra, ami végül úgy végződött, hogy maradtam. Hatalmas öröm a Maltalingua-ban dolgozni és tanítani.

Bár még csak rövid ideje tanítok itt, nagyon sokat tanultam a munkatársaimtól és az iskola vezetőségétől, és a tanításra úgy tekintek, mint egy nagyszerű eszközre, ami hozzáférhetőbbé teszi a nyelvet a diákok számára. Nagyon jó érzéssel tölt el, amikor látom, hogy a tanulók élvezik az órákat és fejlődik a nyelvtudásuk. Szeretek minden héten új emberekkel találkozni, de nem szeretek búcsút mondani.

A tanítás mellett egyetemi tanulmányokat folytatok földrendszer szakon és szeretem a szabadidőmet kreatív tevékenységekkel tölteni. Az elmúlt években számos színházi és televíziós produkcióban vettem részt, és jelenleg egy kórus vezetője vagyok, amelynek az elmúlt 6 évben a tagja voltam.

 

Jeremy GlassJeremy Glass:

A nevem Jeremy és 2017 márciusa óta tanítok a Maltalingua Angol Iskolában. Már körülbelül 40 éve tanítom az angolt, mint idegen nyelvet. Először egy magán középiskolában tanítottam angolt és irodalmat. Később irodalmat tanítottam egy amerikai középiskolában a szigeten.

A 80-as években Líbiában dolgoztam, diákokat tanítottam, hogy az olajiparban technikusként és mérnökként tudjanak elhelyezkedni. 20 évig általános angolt és repülés teknikai angolt  tanítottam Szaud- Arábiában, valamint segítettem diákoknak felkészülni az  angliai egyetemi felvételikre az IELTS program keretein belül.

Miután végül elhagytam a Középkeletet 2015-ben, úgy döntöttem, visszatérek gyökereimhez, ahol tanári karrieremet kezdtem. Nem ántam meg döntésemet, mert a Maltalingua jól és szakszerűen irányított iskola.
A skóciai hazalátogatásokon kívül, szabadidőmben szívesen merülök el a gazdag máltai kultúrában, és gyűjtögetek különböző régi máltai ereklyéket egyre bővülő kollekciómhoz.  

 

Mariella GaleaMariella Galea:

Engem Mariellának hívnak és CELTA minősítésű tanár vagyok a Maltalingua-nál. Az elmúlt 14 évet angol tanítással töltöttem, amit azóta sem bántam meg. Aktívan részt veszek a tanításban, a tanárképzésben, a vizsga felkészítésben akárcsak a vizsgáztatásban. Imádok tanítani, mert ez lehetőséget ad nekem, hogy olyan emberekkel dolgozzak, akik különböző országokból érkeztek, különböző kulturális háttérrel, és ez a multikulturális környezet önmagában gazdagító tapasztalat.

Nagy elégedettséggel tölt el, ahogy figyelhetem a diákjaim fejlődését, és ahogy elérik az általuk kitűzött céljaikat a nyelvtanulás terén. Az egyik legjobb dolog, abban, hogy a Maltalingua-nál dolgozom, az a bajtársiasság a tanári szobában. Büszke vagyok, hogy elmondhatom, hogy egy erős tanári gárda tagja vagyok, amelyik mindig kész segítőkezet nyújtani, és amely arra törekszik, hogy szakmailag növekedjen és fejlődjön.

Amikor nem tanítok, igyekszem időt szakítani olyan dolgokra, amiket szeretek, mint a túrázás, az úszás, az olvasás és nem utolsó sorban, az utazás.

 

Paul VassalloPaul Vassallo:

Hello, én Paul vagyok és 2009-ben kezdtem el tanítani. Azt gondoltam, hogy a tanítás nagyszerű nyári munka lesz, de amikor találkoztam az első osztályommal, minden megváltozott! Megtanultam, hogy a tanítás egy fantasztikus lehetőség, új barátságok kötésére és a tanulók segítésére, hogy jobb legyen az angoljuk. És nagyon szórakoztató! 2009 óta nagyon sok különböző nyelviskolában és osztállyal dolgoztam, és lenyűgöző emberekkel találkoztam. A tanítás mostanra a fő foglalkozásom lett, és ezen soha nem szeretnék változtatni.

A Maltalingua-ban dolgozni lenyűgöző és nagyon hasznos tapasztalat. Szeretek itt dolgozni, a szakmai fejlődés és a barátságos légkör miatt.

Amikor nem tanítok, vagy tanulok a tanításról, akkor szeretem a szabadidőmet olvasással és táblás szerepjátékokkal tölteni, és gyakorolni a saját kártyatrükkjeimet!

 

Rachel YoungRachael Young:

Sziasztok Rachel vagyok Skóciából. Úgy döntöttem, hogy külföldre költözök és így kerültem Máltára CELTA okleveles tanárként. A Maltalinguahoz 2017 juniusában csatlakoztam és azóta vissza se néztem. Az Iskola számomra a családom, a tanárokkal egy erős, támogató kapcsolatot ápolunk.

Szeretek új diákokkal találkozni, mert én ugyanúgy tanulok tőlük, mint ők angolt tőlem. Mindig keményen dolgozunk, mindig nagyon jó látni, ahogy a diákok fejlődnek. Hálás vagyok, hogy a Máltalinguát választottam, és ők engem. Biztos vagyok benne, hogy Ti is így fogtok érezni, ha csatlakoztok hozzánk.

Amikor nem tanítok, akkor szeretek olvasni és főzni.