Ismerje meg a Maltalingua tanárait

A Maltalingua tanárai angol anyanyelvi szintűek, és a világ minden tájáról érkeznek hozzánk. Tanárainknak rendelkezniük kell a Cambridge-i Egyetem nemzetközileg elismert CELTA (Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages) vagy DELTA (Diploma in Teaching English to Speakers of Other Languages) képesítésével (vagy azzal egyenértékű végzettséggel). Arra összpontosítunk, hogy barátságos, érett, jól képzett és energikus tanárokat vegyünk fel, akik bizalmas és egyéni alapon foglalkoznak a diákokkal. Tanáraink kiemelkedő szerepet játszanak diákjaink sikerében, és kulcsszerepet játszanak tantervünk sikeres megvalósításában.

Ösztönözzük az egyéni tanár-diák integrációt az osztályteremben és azon kívül is, és mint ilyen, a tanárok nagymértékben részt vesznek a mindennapi iskolai tevékenységekben, és gyakran elkísérik a diákokat az iskolai társadalmi tevékenységekre.

Hiszünk abban, hogy minden nyelviskola sikere nagymértékben függ a tanárok erejétől.  A Maltalingua oktatói csapata kifejezetten az angol mint idegen nyelv oktatására van kiképezve, és a modern EFL tanítási filozófiánkat kell beépíteniük, és a tanórákat a diákjainkhoz kell igazítaniuk.

  
Rachel YoungRachael Young: CELTA

Szia, Rachael vagyok, és Skóciából származom. Úgy döntöttem, hogy átképzem magam és külföldre költözöm, és most CELTA-képzett tanár vagyok Máltán. A Maltalingua-nál kezdtem 2017 júniusában, és azóta sem néztem vissza. Az iskola szinte olyan, mint egy család, és erős és támogató tanári csapatunk van.

Nagyon élvezem a diákjainkkal való találkozást, és azon kapom magam, hogy ugyanannyit tanulok tőlük, mint amennyit ők tanulnak angolul tőlem.

Keményen dolgozunk, de a jutalmunk az, hogy látjuk, hogyan fejlődnek és fejlődnek a diákjaink.

Boldog vagyok, hogy Máltát választottam, és hogy a Maltalingua engem választott, és biztos vagyok benne, hogy Ön is így fog érezni, amikor csatlakozik hozzánk.

Amikor nem tanítok, szívesen olvasok és szeretek főzni.


Paul AtkinsPaul Atkins: CELTA, DELTA, BSc (Hons) ökológia, MA alkalmazott nyelvészet.

Üdv, a nevem Paul Atkins, és az Egyesült Királyságból, Brightonból származom. 30 évet töltöttem tanárként, tanárképzőként és egyetemi vezetőként; dolgoztam nyelviskolákban, szabadúszó tanácsadóként és egy brit főiskolán.

Néhány évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy beutazom a világot, és azt csinálom, amit a legjobban szeretek: tanítani, és hát - itt vagyok. A tanításom? Erősen hiszek abban, hogy a jó tanítást a jó eredményekről lehet felismerni, ezért azt szeretném, ha a diákjaim a lehető legtöbbet tanulnának.

Lenyűgöz, hogyan tanulunk, és igyekszem kapcsolatot teremteni a diákjaimmal, hogy megtaláljam, mi az, ami egyénenként a legjobban működik számukra. Szeretem a nyelvtant (ki nem?), de a nyelvtanulás középpontjában a beszélt kommunikáció áll. Ezért az óráimon - függetlenül a nyelvtudás szintjétől - sok beszéd és folyékony beszéd gyakorlása és - remélem - élvezete van.

DELTA diplomával, első osztályú BSc-vel és alkalmazott nyelvészetből szerzett mesterdiplomával rendelkezem. A munkámon kívül utazom, búvárkodom, olvasok, szeretem a természetet és a vidéket. Bűneimért nagy rajongója vagyok szülővárosom focicsapatának, a Brighton & Hove Albionnak.


Elisa MissiagiaElisa Missiagia: CELTA

"Sziasztok mindenkinek! Hadd mutatkozzam be. A nevem Elisa :)

A fordítói alapdiplomám és az idegenvezetői képesítésem után úgy döntöttem, hogy visszatérek tanulni, hogy az egyik legnagyobb szenvedélyemet követhessem: A TANÍTÁS.

Sikeresen megszereztem a CELTA képesítést, és jelenleg Máltán vagyok. Hiszem, hogy az angol nyelvtanulás mindenki számára alkalmas. Csak meg kell keresni azt, ami a legjobban illik hozzád.

Ezért szeretek új módszerekkel és technikákkal kísérletezni az óráimon. Az egyetlen kulcsszó a HAVING FUN, és ígérem, hogy ez lehetséges!

A Maltalingua lehetőséget ad arra, hogy ebben a megközelítésben elmélyedjek, kifejezve a kreativitásomat. A légkör olyan barátságos, hogy az ember otthon érzi magát! Mind a diákok, mind a tanárok számára lehetőség van arra, hogy emberként és szakemberként is fejlődjenek. Üdvözöljük a fedélzeten!


Ben CookBenjamin Cook: TEFL

Szia, a nevem Ben, és TEFL képesítéssel rendelkező tanár vagyok az Egyesült Királyságban, Barnsley-ben.

Az elmúlt 10 évben több különböző országban dolgoztam tanárként és tanulmányi vezetőként.

Nagyon szeretek új emberekkel találkozni és új embereket megismerni, ezért nagyon örülök, hogy a Maltalingua-val dolgozhatok, ahol lehetőségem van arra, hogy számos különböző országból származó emberrel találkozzak.

Tanítási stílusom diákközpontú, nyugodt és barátságos. Szeretném és remélem, hogy mindig mosolyogni fognak ők is. Amikor nem tanítok, nagy rajongója vagyok az új dolgok megtanulásának, új tapasztalatok kipróbálásának és új helyek felfedezésének.


Andrew McHughAndrew McHugh: CELTA

"Szia, Andrew vagyok, Dublinból; Üdvözöllek a Maltalingua oldalán. A nyugodtabb életmód, a jó ételek/borok, és a rengeteg szabadtéri tevékenység, nevezetesen a vitorlázás keresése miatt 2021-ben Máltára költöztem.

Az oktatás, a képzés és az élethosszig tartó tanulás mantrája iránti szenvedélyemmel 2014 óta tanítok angol nyelvet. Az EFL tanítási tapasztalatom magában foglalja az általános, üzleti angol és EAP/ ESP oktatását.

Akár kedvtelésből tanulsz angolul/vizsgára való felkészülés céljából, angoltanárként az a célom, hogy segítsek neked fejleszteni/tökéletesíteni az angol nyelvtudásodat kollektíven vagy egyénileg. Bátorítom a tanulói önállóságot, gyakorlatias, tanulóközpontú, interaktív és izgalmas órákat tartok különböző módszerek és források felhasználásával.

Málta egy idilli mediterrán helyszín, ahol elkezdheti vagy folytathatja angol nyelvi útját. Remélem, hamarosan találkozunk!

Daniel BrowneDaniel Browne: TEFL

Szia. A nevem Daniel és TEFL képesítéssel rendelkező tanár vagyok Dublinból, Írországból. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy Máltára jöttem.

Nagyon sok barátot szereztem itt, és nagyon sokat tanultam magamról és az életről általában. Úgy érzem, hogy elég türelmes tanár vagyok. 11 éves koromtól kezdve a családom vendéglátó család volt Írországban, ahová a velem egykorú diákok átjöhettek, hogy nálam éljenek és gyakorolják az angol nyelvet.

Európa minden tájáról érkeztek, mint Spanyolország, Olaszország, Franciaország, Németország és még sok más országból. Ez adta nekem a türelmet és a megértést, hogy beszélgessek az angol diákokkal és megtanítsam őket magabiztosan olvasni, írni és beszélni.

Imádok új emberekkel találkozni, és nagyon örülök, hogy megismerhettem a Maltalingua összes kedves tanárát és munkatársát!


Gill PritchettGillian Pritchett: CELTA

Szia, Gillian vagyok. Az Egyesült Királyságban születtem és nőttem fel, de sokat utaztam, éltem Franciaországban és Németországban, valamint 12 évig Kanadában.

Sok évvel ezelőtti első látogatásom óta Málta-rajongó vagyok, és szeretek hosszabb időt itt tölteni. A Maltalingua-nál dolgozni igazi öröm, köszönhetően a támogató kollégáknak és a motivált diákoknak.

CELTA-képesítéssel rendelkezem, és nagy tapasztalattal tanítok személyesen és újabban online. A hangsúlyt az üzleti angolra helyezem, mivel nemzetközi üzleti karrieremnek köszönhetően valóban tudok segíteni a diákoknak abban, hogy az angol nyelvet a lehető legközelebbi életszerű kontextusban használhassák.  Szakterületeim a pénzügy, a stratégia, a marketing, a tárgyalások és a HRM.

Az egyetemen franciát és földrajzot tanultam, majd könyvelői képesítést szereztem. Emellett európai ipari kapcsolatokból és HR-ből MA diplomával és marketingmenedzsmentből posztgraduális diplomával rendelkezem.

Szeretek más országokat felfedezni, nyelveket tanulni, olvasni és sportolni, különösen futni és kerékpározni. És... képzett gong-gyakorló vagyok....".

Ljubica SimonovaLjubica Simonova

"A legmélyebb félelmünk nem az, hogy nem vagyunk megfelelőek; a legmélyebb félelmünk az, hogy mérhetetlenül erősek vagyunk." Élek és lélegzem ezt az idézetet a 90-es évek népszerű sportdrámájából, a Carter edzőből. És ezt igyekszem minden nap megmutatni a diákjaimnak.

A nevem Ljubica, és a macedóniai Negotinóból származom. Az angoltanárrá válásomhoz vezető út inkább egy szikla volt, kötél és felszerelés nélkül a kezemben, és az eső évekig nem akart elállni, de megcsináltam. Szerencsére nem idegenek tőlem a kihívások, de nem lennék itt néhány ember bizalma nélkül, akik lehetőséget adtak, hogy bebizonyítsam, mire vagyok képes.

Málta legjobb nyelviskolájában dolgozni, a legsegítőkészebb, legkönyörületesebb, legmegértőbb és legszorgalmasabb emberekkel, akikkel valaha találkoztam, életre szóló élmény volt. Az olyan jó tanárokkal, mint mi, nem lesz gondod elérni az angol nyelvi céljaidat.

Mindig igyekszünk megteremteni minden szükséges feltételt ahhoz, hogy bármilyen tanulás megtörténhessen, nemcsak az osztályteremben, hanem azon kívül is.

Ha ehhez hozzávesszük a szórakoztató, egyedi, soha nem unalmas tevékenységeket, amiket az óráinkra készítünk, akkor meglátod, hogy te is meg tudsz tanulni, beszélni és érteni angolul. Türelmes, szenvedélyesen tanítok, és átlátom a diákok igényeit - ez a három legfontosabb tulajdonsága egy jó tanárnak, és büszkén mondhatom, hogy mindhárommal rendelkezem. De elsődleges célom, hogy mindig biztonságos, barátságos környezetet teremtsek minden diák számára, hogy hibázhasson és tanulhasson belőle.