Ismerje meg a Maltalingua tanárait

A Maltalingua tanárok anyanyelvűek és a világ minden tájáról érkeznek hozzánk. Tanári karunknak nemzetközileg elismert Cambridge-i Egyetem CELTA (angol nyelvű tanítása más nyelvű beszélőknek) vagy DELTA (angol nyelvű angol nyelv tanítása más nyelvű beszélőknek) képesítéssel (vagy azzal egyenértékű) rendelkeznie kell. Arra összpontosítunk, hogy barátságos, érett, jól képzett és energikus tanárokat toborozzunk, akik ismerős és egyéni alapon vesznek részt a diákokkal. Tanáraink kiemelkedően fontosak diákjaink sikere szempontjából, és kulcsfontosságúak a tantervünk sikeres biztosításához.

Ösztönözzük az egyéni tanárok és diákok beilleszkedését mind az osztálytermen belül, mind azon kívül, és mint ilyen tanárok nagyon részt vesznek a mindennapi iskolai tevékenységekben, és gyakran kísérik a diákokat az iskolai társas tevékenységeken.

Úgy gondoljuk, hogy bármely nyelviskola sikere nagymértékben függ a tanárok erősségeitől. A Maltalingua akadémiai csapat kifejezetten az angol mint idegen nyelv oktatására van kiképezve, és be kell építenie a modern EFL oktatási filozófiánkat, és át kell alakítania a tanórákat diákjaink számára.
 

Rachel YoungRachael Young: CELTA

Szia, Rachael vagyok, és Skóciából származom. Úgy döntöttem, hogy átképzem magam és külföldre költözöm, és most CELTA képesítéssel rendelkező tanár vagyok Máltán. A Maltalingua-nál kezdtem 2017 júniusában, és azóta sem néztem vissza. Az iskola szinte olyan, mint egy család, és erős és támogató tanári csapatunk van.

Nagyon élvezem a diákjainkkal való találkozást, és azon kapom magam, hogy ugyanannyit tanulok tőlük, mint amennyit ők tanulnak angolul tőlem.

Keményen dolgozunk, de a jutalmunk az, hogy látjuk, hogyan fejlődnek és fejlődnek a diákjaink.

Boldog vagyok, hogy Máltát választottam, és hogy a Maltalingua engem választott, és biztos vagyok benne, hogy Ön is így fog érezni, amikor csatlakozik hozzánk.

Amikor nem tanítok, szívesen olvasok és szeretek főzni.

Paul AtkinsPaul Atkins: CELTA, DELTA, BSc (Hons) ökológia, MA alkalmazott nyelvészet.

Üdv, a nevem Paul Atkins, és az Egyesült Királyságból, Brightonból származom. 30 évet töltöttem tanárként, tanárképzőként és egyetemi vezetőként; dolgoztam nyelviskolákban, szabadúszó tanácsadóként és egy brit főiskolán.

Néhány évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy beutazom a világot, és azt csinálom, amit a legjobban szeretek: tanítani, és hát - itt vagyok. A tanításom? Erősen hiszek abban, hogy a jó tanítást a jó eredményekről lehet felismerni, ezért azt szeretném, ha a diákjaim a lehető legtöbbet tanulnának.

Lenyűgöz, hogyan tanulunk, és igyekszem kapcsolatot teremteni a diákjaimmal, hogy megtaláljam, mi az, ami egyénenként a legjobban működik számukra. Szeretem a nyelvtant (ki nem?), de a nyelvtanulás középpontjában a beszélt kommunikáció áll. Ezért az óráimon - függetlenül a nyelvtudás szintjétől - sok beszéd és folyékony beszéd gyakorlása és - remélem - élvezete van.

DELTA diplomával, első osztályú BSc-vel és alkalmazott nyelvészetből szerzett mesterdiplomával rendelkezem. A munkámon kívül utazom, búvárkodom, olvasok, szeretem a természetet és a vidéket. Bűneimért nagy rajongója vagyok szülővárosom focicsapatának, a Brighton & Hove Albionnak.

Elisa MissiagiaElisa Missiagia: CELTA

"Sziasztok mindenkinek! Hadd mutatkozzam be. A nevem Elisa :)

A fordítói alapdiplomám és az idegenvezetői képesítésem után úgy döntöttem, hogy visszatérek tanulni, hogy az egyik legnagyobb szenvedélyemet követhessem: A TANÍTÁS.

Sikeresen megszereztem a CELTA képesítést, és jelenleg Máltán dolgozom. Hiszek abban, hogy az angol nyelvtanulás mindenki számára alkalmas. Csak meg kell keresni azt, ami a legjobban illik hozzád.

Ezért szeretek új módszerekkel és technikákkal kísérletezni az óráimon. Az egyetlen kulcsszó a HAVING FUN, és ígérem, hogy ez lehetséges!

A Maltalingua lehetőséget ad arra, hogy ebben a megközelítésben elmélyedjek, kifejezve a kreativitásomat. A légkör olyan barátságos, hogy az ember otthon érzi magát! Mind a diákok, mind a tanárok számára lehetőség van arra, hogy emberként és szakemberként is fejlődjenek. Üdvözöljük a fedélzeten!

Giselle GenoveseGiselle Genovese: TEFL

A barátaim gyakran emlegetnek úgy, mint a vidám és pezsgő Giselle-t, aki tele van energiával és pozitív vibrálással, és azt hiszem, nem tévednek, ha így gondolják.

Ha megkérnének, hogy válasszam ki, milyen állat szeretnék lenni, akkor mindenképpen madár szeretnék lenni, hogy szabadon repülhessek és csodálhassam a természet szépségét. A természet közepette békét és nyugalmat érzek magamban, távol a világ nyüzsgésétől, amelyben élünk.

Szenvedélyeim az úszás, a séta, az olvasás és végül, de nem utolsósorban az utazás. Szeretek egyedül sétálni, így tiszta fejjel tudok gondolkodni, és arra koncentrálni, amire általában nincs időm. Nem látom magam más munkában, mint a tanításban, mert a diákok adják nekem az erőt és a motivációt, ami azzá tesz, aki vagyok.

Örökké hálás leszek annak a több száz diáknak, akik az eddigi tanári pályafutásom során keresztezték az utamat, mert annyi különböző és érdekes kultúrát ismerhettem meg, és remélem, hogy ezt addig tudom folytatni, amíg nem lesz hozzá energiám. Nemrég csatlakoztam a Maltalingua-hoz, és nem is lehetnék boldogabb, mert úgy érzem, tökéletesen illeszkedem egy ilyen környezetbe....a tanárok, (a kollégáim) kedvesek, és nagyon otthon érzem magam itt.

Barry MoloneyBarry Moloney: CELTA

Helló. A nevem Barry, és 2021 szeptembere óta vagyok a Maltalingua munkatársa.

Először 2018-ban jártam Máltán egy nyaralás alkalmával, és ott és akkor döntöttem el, hogy egy nap hosszú távra ide fogok költözni, és most itt vagyok.

Már 2018-ban is szemet vetettem a Maltalingua-ra - egyszerűen csak volt valami nagyon vonzó és menő az iskolában a látottak alapján - és most már kétségtelenül állíthatom, hogy az első benyomásaim helyesek voltak.

Szilárdan hiszek abban, hogy a tanulás szórakoztató, és annak is kell lennie, és igyekszem energiát és némi humort vinni az osztályterembe. A munkám legkedvesebb része, hogy látom a diákok fejlődését.

Ben CookBenjamin Cook: TEFL

Szia, a nevem Ben, és TEFL képesítéssel rendelkező tanár vagyok az Egyesült Királyságból, Barnsley-ből.

Az elmúlt 10 évben több különböző országban dolgoztam tanárként és tanulmányi vezetőként.

Nagyon szeretek új emberekkel találkozni és új embereket megismerni, ezért nagyon örülök, hogy a Maltalingua-val dolgozhatok, ahol lehetőségem van arra, hogy számos különböző országból származó emberrel találkozzak.

Tanítási stílusom diákközpontú, nyugodt és barátságos. Szeretném és remélem, hogy mindig mosolyogni fognak ők is. Amikor nem tanítok, nagy rajongója vagyok az új dolgok megtanulásának, új tapasztalatok kipróbálásának és új helyek felfedezésének.

Andrew McHughAndrew McHugh: CELTA

"Szia, Andrew vagyok, Dublinból; Üdvözöllek a Maltalingua oldalán. A nyugodtabb életmód, a jó ételek/borok, és a rengeteg szabadtéri tevékenység, nevezetesen a vitorlázás keresése miatt 2021-ben Máltára költöztem.

Az oktatás, a képzés és az élethosszig tartó tanulás mantrája iránti szenvedélyemmel 2014 óta tanítok angol nyelvet. Az EFL tanítási tapasztalatom magában foglalja az általános, üzleti angol és EAP/ ESP oktatását.

Akár kedvtelésből tanulsz angolul/vizsgára való felkészülés céljából, angoltanárként az a célom, hogy segítsek neked fejleszteni/tökéletesíteni az angol nyelvtudásodat kollektíven vagy egyénileg. Bátorítom a tanulói önállóságot, gyakorlatias, tanulóközpontú, interaktív és izgalmas órákat tartok különböző módszerek és források felhasználásával.

Málta egy idilli mediterrán helyszín, ahol elkezdheti vagy folytathatja angol nyelvi útját. Remélem, hamarosan találkozunk!

Sam O'BrienSam O'Brien: CertTesol

Szia! A nevem Sam, Londonból származom, és körülbelül 7 éve vagyok tanár.

Ez idő alatt dolgoztam Mexikóban, Kínában, Portugáliában, Szlovákiában, Olaszországban és a Maltalingua-nál is. Nagyon szeretek tanítani, mert igazi sikerélményt jelent számomra, amikor megtanítok valakinek valami újat és hasznosat. A tanítás sok kihívást jelent, az biztos, de egyben rendkívül hálás szakma is.

A tanításon kívül a fő szenvedélyem a futball. Lelkes szurkolója vagyok a Manchester Unitednek, de minden csapatot szívesen nézek, és szeretek naprakész lenni a játékosokkal, bajnokságokkal, szervezetekkel stb. kapcsolatban. Alkalmanként kvízmester is vagyok, és viszonylag rendszeresen hozzájárulok egy kvíz-weboldalhoz. Szóval igen, foci és kvíz - tipikus brit!

Korábban 2020-ban a Maltalingua-nál dolgoztam, és azért döntöttem úgy, hogy visszatérek, mert az iskola nagyon támogató és gondoskodó környezetet teremt, mind a diákok, mind a tanárok számára. Alig várom a közös munkát, és remélem, hogy jól fogod érezni magad nálunk!

Daniel BrowneDaniel Browne: TEFL

Szia. A nevem Daniel és TEFL képesítéssel rendelkező tanár vagyok Dublinból, Írországból. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy Máltára jöttem.

Nagyon sok barátot szereztem itt, és nagyon sokat tanultam magamról és általában az életről. Úgy érzem, hogy elég türelmes tanár vagyok. 11 éves koromtól kezdve a családom vendéglátó család volt Írországban, ahová a velem egykorú diákok átjöhettek, hogy nálam éljenek és gyakorolják az angolt.

Európa minden tájáról érkeztek, mint Spanyolország, Olaszország, Franciaország, Németország és még sok más országból. Ez adta nekem a türelmet és a megértést, hogy beszélgessek az angol diákokkal és megtanítsam őket magabiztosan olvasni, írni és beszélni.

Imádok új emberekkel találkozni, és nagyon örülök, hogy megismerhettem a Maltalingua összes kedves tanárát és munkatársát!


Michelle Caruana MontebelloMichelle Caruana Montebello: TEFL

"Sziasztok! A nevem Michelle Caruana Montebello és Máltáról származom. A nyelvek és az irodalom már nagyon fiatal koromtól kezdve mindig is szenvedélyem volt, ezért úgy döntöttem, hogy ezt a hivatásommá teszem.

Először az egyetemen kezdtem el angolt idegen nyelvként tanítani, miután elvégeztem a TEFL tanfolyamot. Azóta az oktatási ágazatban dolgozom különböző szerepkörökben; elsősorban tanárként, de projektkoordinátorként és adminisztrátorként is.

A tanítás a szenvedélyem, mivel imádom átadni a tudást és megadni a diákoknak a céljaik eléréséhez szükséges készségeket. Több nyelviskolában és egy nemzetközi iskolában is dolgoztam. Nagyon szeretem az ilyen intézmények által kínált multikulturális környezetet, mivel a diákok nem csak tudományos ismereteket, hanem globális készségeket is tanulnak, ami szintén az érdeklődési körömbe tartozik.

Amikor nem tanítok, szívesen töltöm az időmet olvasással, különösen Agatha Christie-vel - nincs is jobb egy időtlen klasszikusnál! Szeretek utazni és új kultúrákat megismerni. Alig várom, hogy üdvözölhesselek az osztályomban, ahol igyekszem olyan szórakoztató, magával ragadó légkört teremteni, ahol minden diák a lehető legtöbbet hozhatja ki a tanulásból."

Gill PritchettGillian Pritchett: CELTA

Szia, Gillian vagyok. Az Egyesült Királyságban születtem és nőttem fel, de sokat utaztam, éltem Franciaországban és Németországban, valamint 12 évig Kanadában.

Sok évvel ezelőtti első látogatásom óta Málta-rajongó vagyok, és szeretek hosszabb időt itt tölteni. A Maltalingua-nál dolgozni igazi öröm, köszönhetően a támogató kollégáknak és a motivált diákoknak.

CELTA-képesítéssel rendelkezem, és nagy tapasztalattal tanítok személyesen és újabban online. A hangsúlyt az üzleti angolra helyezem, mivel nemzetközi üzleti karrieremnek köszönhetően valóban tudok segíteni a diákoknak abban, hogy az angol nyelvet a lehető legközelebbi életszerű kontextusban használhassák.  Szakterületeim a pénzügy, a stratégia, a marketing, a tárgyalások és a HRM.

Az egyetemen franciát és földrajzot tanultam, majd könyvelői képesítést szereztem. Emellett európai ipari kapcsolatokból és HR-ből MA diplomával és marketingmenedzsmentből posztgraduális diplomával rendelkezem.

Szeretek más országokat felfedezni, nyelveket tanulni, olvasni és sportolni, különösen futni és kerékpározni. És... képzett gong-gyakorló vagyok....

Chantelle RossChantelle Ross: TEFL

Helló! Chantelle vagyok, és TEFL képesítéssel rendelkező tanár vagyok a skóciai Dundee-ból.

Máltára költözni és a Maltalingua-nál tanítani a legjobb döntés, amit valaha is hozhattam. A személyzet annyira barátságos és gondoskodó, nem is kívánhatnék jobb csapatot!

Imádok új emberekkel találkozni és megismerni a különböző kultúrákat a nemzetközi diákoktól, akik a Maltalingua tanulói közé járnak. A tanítás a szenvedélyem, és a színészet és előadóművészet BA (Hons) diplomámmal mindig megtalálom a módját annak, hogy az órákat magával ragadóvá, könnyeddé és szórakoztatóvá tegyem.

Szeretek jó kapcsolatot kialakítani a diákokkal, mivel a kölcsönös tisztelet nagyon fontos az osztálytermi környezetben. Nagyon támogató tanár vagyok, mivel az a célom, hogy a diákjaim kényelmesen és magabiztosan beszéljenek, írjanak és olvassanak angolul.


Jo Montebello Jo Montebello: CertTESOL

A nevem Jo Montebello, és Cert Tesol akkreditált tanár vagyok Ausztráliából.

Szakterületem az általános angol nyelvtan, nyelvtan, beszédkészség, üzleti angol és IELTS felkészítés.

15 éves tanári tapasztalattal rendelkezem, melynek középpontjában a képzés, a személyes fejlődés és az angol mint idegen nyelv tanítása áll, a világ minden tájáról érkező diákoknak.

Célom, hogy barátságos és nyugodt tanítási környezetet teremtsek, hogy a diákok kényelmesen és magabiztosan érezzék magukat a tanulás során.